Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.03 Sze.

Tantestületi értekezlet

Fejlesztéseket tervez az önkormányzat és ösztöndíjjal támogatja szeptembertől az abonyi Kinizsis diákokat.

A Kinizsi Pál Gimnázium hétfői tantestületi értekezletén részt vett Fodor Gábor a Ceglédi Tankerület igazgatója, valamint Pető Zsolt polgármester. Stummer- Mészáros Bernadett intézményvezető köszöntőjét követően polgármesteri tájékoztató hangzott el a gimnázium fejlesztésével kapcsolatos tervekről.

Pető Zsolt hangsúlyozta, hogy a város népességmegtartása és fejlődése szempontjából kulcs fontosságú a középiskolai oktatás erősítése. A város gazdasági programja, a Szeretlek Abony Program is tartalmazza a Kinizsi korszerűsítését és tantermi bővítését, mely az előttünk álló uniós fejlesztési időszak pályázataiból valósággá is válhat. A polgármesteri tájékoztató szerint az épület modernizálási tervei mellett az önkormányzat ősztől ösztöndíjjal támogatja a Kinizsiben továbbtanuló abonyi diákokat. Fodor Gábor köszöntötte Stummer- Mészáros Bernadettet a gimnázium öt évre kinevezett intézményvezetőjét és kiemelte az önkormányzat és a Tankerület együttműködésének fontosságát.

Pető Zsolt: "A Kinizsi Pál Gimnázium a város fejlődése és jövője szempontjából az egyik legfontosabb bástya, melynek megerősítése az egyik legfontosabb önkormányzati cél."

710 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak