Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.11.11 Szo.

Rangos állami kitüntetést kapott Petrezselyem Sándor galambtenyésztő

Petrezselyem Sándor galambtenyésztő az Abonyi Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesület alapításában játszott szerepéért, mestertenyésztőként végzett kiváló munkájáért Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át a közelmúltban az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen Dr. Nagy István agrárminisztertől. Abony Város lakossága nevében ezúton is sok szeretettel gratulálunk és kívánunk további eredményes munkát, megköszönve eddigi magas színvonalú közösségért tett tevékenységét.

A rangos kitüntetés alkalmából készítettünk a díjazottal interjút, és megtudtuk, hogy a sikerek, a kitüntetés nem jöhetett volna létre Sándor kedves Felesége nélkül. Így hát, neki is köszönjük azt a támogatást, mely lehetővé tette, hogy férje elérje ezen sok szép sikert. 400 díjat nyert el az abonyi tenyésztő, de lapunknak elmondta, hogy ennek a ellenére a legbüszkébb a két unokájára.

Sándor német kiállítási galambokkal foglalkozik. 1978-ban alakult az egyesületük, ő abban az évben jelentkezett oda, és azóta is tagja az Abonyi Galambász V227 Egyesületnek.

„Mikor beléptem, Nagy László volt az egyesületünk elnöke, ők baráti alapon végezték akkor a tevékenységet, nem szerveztek kiállításokat sem. Később átvettem elnökként az egyesületet 1983-ban, ebben az évben az én javaslatomra már szerveztünk is egy kiállítást, még a régi Petőfi Sándor Művelődési Ház tánctermében. Innen kezdve rendszeresen szervezzük meg ezt a rendezvényt. 2018-ig én voltam az egyesület elnöke. Szerveztem egy nagy európai kiállítást is, és akkor úgy gondoltam, hogy átadom az egyesület vezetését.

Azóta is aktívan benne vagyok az egyesület életében, de ami az én szívem csücske, az a német kiállítási galambok tenyésztése. Ennek a fajtaklubnak még jelenleg is én vagyok az elnöke. Minden évben csinálunk kiállítást. Büszkén mondom, hogy egyesületünk Magyarországon ebben a fajtában talán az első.

Nagy elkötelezettje vagyok a német kiállítási galamboknak, minden kiállításon részt veszek. Több nemzetközi sikerem is van, Németországban is klubtag vagyok, ennek a galambnak a hazájában is 3-4 champion minősítést szereztek galambjaim. Több európai kiállításon is részt vettem, ezek is jól sikerültek.

Mi a nyitrai fajtából rendeztünk kiállítást, melyre nagyon büszke vagyok, mert még Németország sem rendezett ilyet, mi voltunk az elsők. Több, mint 600 galamb volt jelen ezen a rendezvényen, összesen 1300 kisállat. Talán erre a kiállításra vagyok legbüszkébb pályafutásom során.

Rengeteg, szinte felsorolhatatlan eredményt értem el, mintegy 300 kiváló galambom volt, az elmúlt 45 évben. A legmagasabb elismerés, amit kaptam, kétszeres gyémántkoszorús mestertenyésztő vagyok, most terjesztettek fel a legmagasabbra. Azt hiszem, hogy ennél nagyobb sikereket már nem tudok elérni. Maximalista ember voltam mindig a szakmámban is, és az élet minden területén. Mindent csak addig szeretek csinálni, míg a maximumot ki nem tudom hozni belőle. A díjaimat nem szeretném sorolni, 400 díjat kaptam az elmúlt 45 évben. Ezúton szeretném megköszönni Feleségemnek a rengeteg segítséget, támogatást, hiszen nélküle ezen szép sikerek nem valósulhattak volna meg.”- mondta el lapunknak Petrezselyem Sándor

248 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak