Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.11.11 Szo.

Dinoszaurusz garázdálkodott a Művelődési Házban

Karmok című őszi szabadulós játék

Nem mindennapi témával rukkolt elő az Abonyi Művelődési Ház Karmok című őszi szabadulós játéka.

A vérfarkasok után újabb veszedelmes bestiával kellett megküzdenie a csapatoknak: egy legendás ausztráliai dinoszaurusszal. A Bessy névre elkeresztelt fenevad az első olyan lény, amely direkt a szabadulós játékra készült egyedi jelmez, egészen pontosan egy óriási kézibáb, amely Balasiné Monár Ágnes keze munkáját dicséri. Nem csupán a száját volt képes mozgatni, hanem a szemét is. A feje fél méter hosszú volt, és több mint két méter magara tudott „felegyenesedni” a bábozó: Tóth Andris ügyessége révén. A filmszerű megjelenései tökéletes illúziót keltettek; mintha tényleg egy ősállat garázdálkodott volna a művelődési ház falai között. A játék olyan nagyszerű dinoszauruszos túlélő-horrror játékokat idézett meg, mint a Dino Crisis vagy az Oakwood.

Az összetett és kifejezetten nehéz feladatok is kihívás elé állították a játékosokat. Igencsak szélesre sikeredett a szórás. A három dobogós csapat 35, 36 és 40 perc alatt teljesítette a kihívást, míg sokan épphogy belefértek az egy órába, vagy picivel túl is lépték azt. Mozgóképes, logikai és asszociációs feladványok tették próbára őket; ráadásul úgy, hogy Bessy egyre közelebb került hozzájuk. Őt a színházteremben kellett legyőzni végül. Valószínűleg így a játékosok kezéhez tapad az utolsó dinoszaurusz vére, de legalább mindenki teljesítette ezt a kihívást: egy igazi őskori kalandot.

Jövő tavasszal ismét lesz szabadulós játék, Bessy pedig a Látópont hálózat révén fog majd bemutatkozni a közművelődési szakembereknek is.

Köszönjük, hogy játszottatok velünk! Igazi hősök vagytok, akik szembe mertek szállni egy óriási dinoszaurusszal is! Ti, a csapatok vagytok a játékok igazi lelkei, akikért érdemes újra és újra lakatot ragadni és számkombinációkkal sakkozni!

Jandácsik Pál

123 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak