Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.10.18 Sze.

Ma pontosan 40 éves a POWER Karate SE

Szerkesztőségünk és Abony Város lakossága nevében is sok szeretettel kívánunk boldog születésnapot a POWER Karate SE minden jelenlegi és egykori tagjának, sportolójának! Ma pontosan 40 éve alakult meg az immár valóban patinásnak mondható sportszervezet. Szeretettel küldünk néhány retro fényképet is az ünnepi alkalomra.

A POWER Karate SE 1983. október 18-án alakult Cegléden, „sensei” Krupincza János vezetésével. Az első edzések 16 fővel kezdődtek, majd a karate elterjedésével ez a létszám folyamatosan növekedett. Hivatalosan, mint sportegyesület 1991. május 5.-e óta működik. 1999 nyarán tiszteletét tette a Nemzetközi edzőtáborban Sihan Nishida. Általa a klub két tagja meghívást kapott Japánba egy továbbképzésre. (Jarábik László, Jarábik Zsolt)

A klub folyamatosan kiemelkedő eredményeket ér el, versenyzőket nevel, akik kitűnően megállják helyüket mind a hazai, mind a nemzetközi versenyeken. A nagy érdeklődésre való tekintettel a klub vezetése elhatározta, hogy Abonyban is elkezdik a karate oktatását. Sensei Krupincza János a minél magasabb színvonalú edzői és oktatói tevékenység biztosítása érdekében elvégezte az alapfokú edzőit, majd 2008-ban a középfokú edzőit, így szakmailag is megfelelő háttere van a ceglédi és az abonyi csoport vezetésének. A klub vezetése ezután egy állandó, biztos bázis létrehozásán fáradozott, hogy a szakmai feltételek mellett a tárgyi feltételeket is biztosítani tudja a tanulni vágyók részére. 2007. Július 28.-ával megnyitották a POWER Karate első önálló dojóját.

A megalakulásról beszélt a sportember és megtudhattuk, hogy majdnem a véletlen műve a sportegyesület általa történt megalakulása, pontosabban a szerencsés véletlené.

"Szolnokon edzettem, Furkó Kálmánnál, mikor egy napon megkérdezte, hogy: Ki lakik Ceglédhez közel? Kék övesen akkor én felnyújtottam a kezem és a „ tanítóm „ közölte:

- No, akkor átmész Ceglédre és nyitsz egy klubot!

18 éves voltam akkor, a megalakulás megtörtént, 40 évvel ezelőtt. Akkor a csodaszép sportcsarnokban az is előfordult, hogy majdnem 250-en voltunk egy edzésen. Sokat segített nekünk mindebben Jezerniczky Attila Cegléden. Szeretném megköszönni a POWER SE tagjainak az elmúlt éveket, nagy öröm számomra, hogy az elmúlt időszakban sikerült erre a szakmai szintre eljutnunk és összesen nyolc mester került ki tőlünk. „- mondta Krupincza János

A sportszervezet 30. születésnapja alkalmából készített cikk az alábbi linkre kattintva elérhető:

http://powerkarate.hu/.../30-%C3%A9ves-power-karate-se-sz...

202 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak