Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.10.18 Sze.

Babák a Városházán

Baba-utalványt osztottak

Október 17-én a Városháza Dísztermében köszöntötték Abony város kisbabáit. Összesen 47-en kaptak Baba-utalványt, melynek értéke egyenként 15.000 forint.

A rendezvényen Pető Zsolt polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd ünnepi beszédet mondott Járdány Vanda önkormányzati képviselő. A programon Fazekas- Tatár Csilla, a Bihari János Zeneiskola tanára tartott a kicsiknek és szüleiknek zenebölcsis foglalkozást.

A Baba- utalványok átadását Kovács Teodóra osztályvezető és Méri Irén anyakönyvvezető szervezte meg és koordinálta, a védőnőktől beérkezett adatok alapján. A tervek szerint a Baba- utalványok átadása a későbbiekben folytatódik.

A képviselő- testület korábbi döntése aszerint 15.000.-Ft-os Baba-utalványban – vásárlási utalványban – részesülnek azok az újszülöttek, akiknek legalább egyik szülője abonyi bejelentett lakóhellyel rendelkezik. Pető Zsolt polgármester elmondta: a város népességmegtartó képességét határozott tettekkel kell erősíteni.

„A Baba-utalvány önmagában egy csekély összegű juttatás, tágabban értelmezve viszont egy városi közösség támogatása, mely a gyermeket vállaló családok melletti kiállást jelképezi. Hisszük, hogy ilyen tettekben ölthet testet a Szeretlek Abony program.”- Pető Zsolt polgármester

205 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak