Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.03 Sze.

Hatalmas halak

Az Abonyi Horgász Egyesület kitartóan munkálkodik azon, hogy minden tagjuk még nagyobb örömét lelje a horgászatban.

 Ahogyan a képeink is bizonyítják, az elmúlt szezon sem múlhatott el nagy fogások nélkül. Megtudtam, hogy van tavaikban egy kapitális példány, egy tükörponty, akit a horgászok nemes egyszerűséggel Margitnak neveznek. „Őt” már rengetegszer kifogták, de a több mint 20 kilóra nőtt „halacskát” minden esetben gondosan engedték vissza a tóba.

Barna József, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy nem csak az egyesületi tagok, hanem vendéghorgászok is szívesen választják az üzemeltetésükben lévő tavakat ezen sportág helyszínéül. A koronavírus járvány miatti veszélyeztetettség nem vetette vissza a tavak forgalmát, hiszen ez egy egyéni szabadtéri sportágnak minősül, és az „ínséges” időkben ez kellemes kikapcsolódást nyújthat a horgászás szerelmeseinek.

Nem könnyű éven vannak túl, hiszen a kezelésükben lévő önkormányzati tulajdonú egyes tavon nagymértékű halpusztulás volt tapasztalható, a tó alján felgyülemlett iszap miatt, mely mérges gázokat kezdett termelni. Mára azonban helyre állt a rend, több szakértő és állatorvos tanácsát kikérték, minden elkövetnek annak érdekében, hogy a tavaly nyári eset ne forduljon még egyszer elő. Az egyes tavon is folyik már a horgászat, a halállománynak csak mintegy 10 %-a pusztult el, köztük zömében a nem őshonos fajta- úgynevezett razbóra apró invazív kártékony halfaj- így rengeteg hal maradt a tóban.

„Halban nincsen nálunk hiány! Szerencsére most már jó itt is a vízminőség. Lehet bátran horgászni itt is. Vártuk a jó időt, mely úgy tűnik megérkezett, rengeteg hal van a tavainkban, szeretettel várjuk az egyesületi tagokat és a vendéghorgászokat is. A napijegy forgalmazást már el is kezdtük. Az állami horgászengedéllyel rendelkezőket fogadjuk. Csak nappali horgászat lehetséges még, az éjszakai mindenkinek tilos. Érdeklődni a helyszínen illetve az alábbi elérhetőségeken lehet: Cím: 2740 Abony, Kécskei út 27 ., Időpont: vasárnaponként 9-11 óra, napijegy váltható: Háry dohánybolt és Penny melletti horgászbolt. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Az Abonyi Horgász Egyesület – 1976-ban alakult 57 taggal.

A felnőtt taglétszámunk eléri a maximált 300 főt. Az Abonyi Horgász Egyesület jelenleg összesen 21,2 hektáron folytat horgásztatást. Tavainkban fogható halak: ponty, amur, kárász, keszegfélék, harcsa, csuka, süllő, balin. Vizeink törpeharcsától mentesek.

Természetesen vannak terveink, tavaly októberben Abony Város Önkormányzatához benyújtottunk egy szakmai anyagot, kértük az egyes tónak a két év múlva lejáró bérleti szerződésének meghosszabbítását. Ez folyamatban van. Egy rövid- és hosszútávú tókezelési koncepciót dolgoztunk ki minden tavunkra. Több szakértővel konzultáltunk.

Egyesületünkkel kapcsolatban sok- sok információ, további elérhetőségek, érdekességek megtalálhatók weboldalunkon. Figyeljék Önök is híreinket. http://www.abonyhorgasz.hu/ujoldal/.

Ezúton is szeretném megköszönni mindazoknak, akik segítették az Abonyi Horgász Egyesület munkáját, akik a bajban is mellettünk álltak és önzetlenül segítettek! Görbüljön a bot!”- mondta el Barna József elnök.

Lejegyezte: LV

 

 

 

 

+

1125 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak