Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.10.02 H.

Rákóczi Szövetség magyar iskolaválasztási akciója

Pető Zsolt polgármester közösségi oldalán olvashatjuk:

"Abony is támogatta a Rákóczi Szövetség magyar iskolaválasztási akcióját

Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete ebben az évben is támogatta a Rákóczi Szövetség azon programját, mellyel a határon túli iskolások magyar tannyelvű általános iskolába történő beiratkozását támogatja.

Szeptember 29-én a Rákóczi Szövetség területi vezetőjével, Ibolya Olivérrel történt egyeztetést követően utaztam Dunaszerdahelyre és térségébe, hogy vele és munkatársaival közösen adjuk át az ösztöndíjat az elsős gyermekeknek. Több településen is jártunk, nagy öröm számomra, hogy a támogatottak közt Nagyabony iskolája is szerepel.

A Rákóczi Szövetség vezetőségi tagjaival, Fekete Dániel főreferenssel és Csizmadia Anna elnöki titkárságvezetővel érkeztünk a térség oktatási intézményeibe, ahol műsorral is vártak bennünket és lehetőségem volt találkozni polgármester kollégáimmal is.

Bízom abban, hogy a későbbiekben is lesz lehetőségünk támogatást biztostani a Rákóczi Szövetségnek és így a magyar oktatásnak, az abban résztvevő gyermekeknek és szüleiknek. Köszönöm, hogy ilyen szívesen fogadtak!"

Pető Zsolt polgármester

168 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak