Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.10.02 H.

Interjú Földi László országgyűlési képviselővel

Földi László országgyűlési képviselő: „Büszke vagyok Abonyra, büszke vagyok arra, hogy abonyi voltam és vagyok!”

A szeptember végi képviselő- testületi ülésen Földi László országgyűlési képviselő is részt vett, aki beszámolt az elmúlt időszak országgyűlési képviselői munkájáról, valamint az Abony Város önkormányzatával való rendkívül kedvező együttműködésről. Ennek köszönhetően az utóbbi négy évben mintegy 2,5 milliárd forint fejlesztésekre fordítható támogatást nyert el Abony.

Földi László lapunknak az ülést követően adott villáminterjút, melyben elmondta, hogy nagyon büszke az abonyiakra.

„Én nagyon büszke vagyok Abony Város önkormányaztára és az itt élőkre, mert 2019. utántól egy komoly együttműködés alakult ki az önkormányzat és a parlementi képviselő között. A kölcsönös segítés a legfőbb eleme ennek. Én a magam részéről, amit meg tudok oldani a város érdekében, azt meg is teszem. Leültünk többször polgármester úrral és adott esetben a helyi képviselőkkel, hogy megbeszéljük, hogy mi az irány, merre induljunk. Ennek van is eredménye, ha megnézzük, hiszen az elmúlt négy évben mintegy 2,5 milliárd forintnyi fejlesztési pénz érkezett Abonyba. Ez látszik is a városon.

Ezen túlmenően is van fejlődés, hiszen ha egy épület megújul, akkor az a szemünknek jó, de ez nem minden. Fontos, hogy az itt élő embereknek milyen a hangulata. Itt vagyok elég sok rendezvényen és azt látom és tapasztalom, hogy jókedvűek az abonyiak, akik örömmel részt vesznek ezeken a programokon. Akár a Tarka Teret nézem, akár a Pecsenye Parádét, de más komoly rendezvények esetében is így van ez. Sokan vannak, jönnek az emberek ezekre a programokra, szeretik ezeket a rendezvényeket és jól érzik magukat. Annál nagyobb öröm vagy élmény egy parlamenti képviselőnek nem nagyon van, mint hogy abban a városban, melyet ő képvisel a parlamentben, az emberek jól érik magukat. Én erre büszke vagyok, ez egy közös munka az önkormányzattal és a parlamenti képviselővel. Abban bizakodom, hogy ez a jövőben is így lesz.

Abony nagyot lépett a közösségépítés terén a korábbi évekhez képest. Talán ugrásszerűen nőtt ez a városban. Tapasztalom ezt kisebb falvakban, de Abony egy 15 ezres város, ezért úgy gondolom, hogy kiemelkedően jól telesített a település az elmúlt években. Nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy abonyi voltam és vagyok!”

LV

300 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak