Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.09.13 Sze.

25 éves a Gulyásfesztivál

Szeptember 8-9 rendezték meg a Tisztaligetben a XXV. Szolnoki Gulyásfesztivált

Pető Zsolt polgármester elmondta lapunknak:

"Abony Város polgármestereként nagy örömmel vettem részt szeptember 8-án Szolnokon a Tisza Moziban megrendezett Gulyásfesztiválhoz kapcsolódó Gulyás konferencián. Jó érzés, hogy a 25 évvel ezelőtt megálmodott rendezvény szülőatyja az abonyi illetőségű Csányi Sándor Barátunk, akinek a munkáját segíti a szintén abonyi származású Goda Judit is. Öröm volt hallani azt, hogy a Gulyásfesztivál mennyire népszerű gasztrokulturális rendezvény tudott maradni a mai napig. Továbbra is sok sikert kívánok szeretettel!

A program szünetében volt szerencsém abonyi értékeinkről beszélgetni Simicskó Istvánnal, a Hungarikum Bizottság tagjával, akinek jelmondata: Küldetésünk megvédeni, gyarapítani az őseink által ránk hagyott értékeket.

Én is pontosan így gondolom Abony városvezetőjeként, így ahogyan eddig is ezek után is mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy megőrizzük őseink örökségét az utókor számára.

Szeretettel gratulálok Abony város lakossága nevében Csányi Sándor barátunknak aki a Gulyásfesztivál 25 éves történelmében végzett áldozatos munkájáért megkapta a Szolnokért Érdemérem arany fokozatát. További sikeres munkát jó egészséget kívánok az abonyiak nevében a Gulyásfesztivál szülőatyjának. Büszkék vagyunk rád Sanyi bácsi."

172 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak