Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.09.08 P.

Csodálatos rendezvény volt Farkaslakán

A Szenes Napokon vett részt Abony város delegációja

Ahogyan arról beszámoltunk, Abony város delegációja az elmúlt hétvégén Farkaslakára látogatott, a Szenes Napokra. A XXI. alkalommal megszervezett jeles eseményen sok ezer látogató fordult meg, a színvonalas kulturális programokat remekül egészítették ki a koncertek, és a különféle lovas hagyományokhoz kötődő és egyéb versenyek. Nagy öröm az abonyiak számára, hogy Farkaslaka a testvértelepülésünk, hiszen Tamási Áron szülőfalujával aktív kapcsolatot ápolni felemelő és megtisztelő érzés. Ezúton szeretnénk megköszönni az abonyi delegáció nevében Farkaslaka településvezetőinek meghívását, azt, hogy mi is részesei lehettünk a meghatóan csodálatos perceknek, óráknak. A Szenes Napok rendezvénysorozat a magyarok összetartozásának szívet és lelket melengető élményéről, érzéséről is szól. Hálásak vagyunk, hogy ennek részesei lehettünk!

Cikksorozatunkban képekkel mutatjuk be a Szenes Napok legfontosabb momentumait. Képeinken néhány kép az első napról, valamint Tamási Áron szülőházának megtekintése.

Abony Sajtó

Farkaslaka a székely nép legnagyobb írójának, Tamási Áronnak szülőhelye. A falu a Nyikó- patak felső folyásának partján helyezkedik el, 540-580 méteres tengerszint feletti magasságban.

Itt található az író emlékháza, sírja, illetve egy, az emlékét őrző emlékmű is.

Az emlékház egy több mint 150 éves épület, mely az író szülői háza is egyben. Építéséhez faragott gerendákat használtak, teteje zsindellyel van fedve. Tamási ebben a házban látta meg a napvilágot 1897. szeptember 19-én. Az 1972. szeptember 24-én felavatott emlékház az általa használt bútorzat mellett az író személyes használati tárgyait, kinyomtatott műveit, leveleit és fényképeit mutatja be.

191 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak