Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.09.01 P.

Fókuszban a fejlesztések

Pető Zsolt közösségi oldalán olvasható:

Abony Város Önkormányzat képviselő testülete augusztus 31-én délután 14 órától ülésezett, ahol Pető Zsolt polgármester adott tájékoztatót az elmúlt időszak hazai és Európai Uniós pályázatairól.

Ezek közül az elkövetkező napokban ismertetjük a folyamatban lévő előkészítés alatt álló, illetve a már megvalósult fejlesztéseket. Összességében elmondható, hogy az elmúlt mintegy négy évben több milliárd forintnyi fejlesztési forrást sikerült elnyernie az önkormányzatnak, fejlesztéseinek megvalósítására.

Kiemelkedő jelentőségű volt a Mikes- tó rekreációs célú fejlesztése, valamint a többi, az alábbiakban részletezett kormányzati támogatással megvalósított projekt.

A 2021. december 14. napján aláírt támogatói okirat alapján a Belügyminisztérium, mint Támogató Abony Város Önkormányzata részére 174.249.525 forint vissza nem térítendő támogatást biztosított az alábbi beruházások megvalósítására:

a) Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely színpadtechnika-fejlesztés;

b) Kostyán Andor Rendelőintézethez tartozó volt Sívó Kúria épületének felújítása;

c) „Civil Ház” felújítása;

d) Út- és járdaépítés, felújítás;

e) Mikes tó környezetének rekreációs célú fejlesztése

A fentiekben megjelölt beruházások 2022-2023. évben megvalósultak. Abony Város Önkormányzata 2023. május 30. napján benyújtotta a szakmai és pénzügyi beszámolót. A projekt megvalósításához Abony Város 19.453.986 Ft saját forrást biztosított.

235 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak