Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.09.01 P.

Szervezés alatt: Idősek Világnapja és Operett Gála

Pető Zsolt polgármester elmondta:

Augusztus 30-án irodámban értekeztem az Idősügyi Tanács tagjaival. Velünk tartott a megbeszélésre Szeremi Anikó koordinátor, a Polgármesteri Hivatal munkatársa, Járdány Vanda Önkormányzati képviselő, a projektek szervezésének segítője, Balog- Kökény Krisztina, a Humánszolgáltató Központ vezetője és Domoszlai Sándor színművész.

Megbeszéltük az Idősek Napja rendezvény részleteit, melyet idén is a Varga István Városi Sportcsarnokban szervezünk meg. A rendezvényre jegyeket 60 év felettiek igényelhetnek a Kultúra Háza portáján szeptember 13-tól. Az ingyenes programot szeptember 29-én szervezzük meg, a fellépő Solymos Tóni lesz. E mellett az Idősbarát Önkormányzat díj elnyerésével kapott összegből Operettgálát rendezünk október 25-én, mely szintén ingyenes lesz időseink számára. Ebben vesz részt Domoszlai Sándor színművész barátunk és társai. Mindkét programmal kapcsolatban a későbbiekben részletekkel is jelentkezünk.

Természetesen komolyabb témákról is beszéltünk az ülésen. Így többek közt kértük az idősügyi szervezetek tagjait, hogy amennyiben segítséget kérnek idős embertársaink, akkor továbbra is éljenek jelzéssel a hivatal, illetve a családsegítő központ munkatársai felé. Ahogyan eddig is, ezek után is mindenben segítünk, amiben lehetséges.

Kérdésként elhangzott, hogy a Sívó kúria egészségügyi szolgáltatásai mikor állnak helyre. Válaszomban elmondtam, hogy egy 300 millió forintos fejlesztési forrást nyertünk el az épület belső felújítására, mely egészségügyi eszközök beszerzését is tartalmazza. Így természetesen felújítjuk a jelenlegi fizikoterápiás, fürdős részleget is. Számításaink szerint jövő őszre nyílhat meg ismét a létesítmény.

312 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak