Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.08.22 K.

Abonyiak Abonyért díjat kapott Király Borbála

A kultúra terjesztésének elhivatott képviselője

Az idei esztendőben is átadtuk Augusztus 20-án az Abonyiak Abonyért díjakat a kuratórium vezetősége nevében. Szeretettel gratulálok Abony Város lakossága nevében minden díjazottnak!

Király Borbála méltó utódként folytatja családja kiemelkedő művészeti tevékenységét, ápolja és reprezentálja hagyományinkat. Tehetsége, szorgalma, áldozatkészsége, nemcsak a pedagógusi pályán mutatkozik meg, hanem városi szinten, többféle művészeti csoportban való részvételében is. Megszámlálhatatlan rendezvény, ünnepség, koncert szervezője, résztvevője és közreműködője volt már mind fúvószenekari- és kórustagként, hangszeres közreműködőként, mind színjátszóként Abonyban, országunkban és határainkon túl is.

A kultúra terjesztésének elhivatott képviselője, melyet az általa újonnan létrehozott Góré kamarában is lelkesen szervez. Kedves személyiségével, tudásával Abony város nevezetességeit is szívesen bemutatja a városunkba látogató vendégeknek, érdeklődőknek, segítve ezzel Abony hírnevének fényesebbé tételét.

Király Borbála emellett szeret sportolni és motorozni. Egy olyan ember, akinek érdeklődése és munkája szerteágazó. De bármibe is fog, azt hatalmas lendülettel, lelkesedéssel, szeretettel és alázattal végzi, törődve és kiszolgálva azokat az igényeket is, amelyeket a környezetéből kap visszacsatolásként.

A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket! – mondta Sebő Ferenc Kossuth díjas énekes, gitáros, dalszerző és népzenekutató. Király Borbála ezt magas szinten meg is teszi.

A város érdekében végzett sokszínű tevékenysége elismeréseként a kuratórium Abonyiak Abonyért elismerésben részesíti Király Borbálát. Gratulálunk!

186 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak