Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.08.22 K.

Abonyiak Abonyért díjat kapott a polgárőrség

Pető Zsolt polgármester:

Az idei esztendőben is átadtuk Augusztus 20-án az Abonyiak Abonyért díjakat a kuratórium vezetősége nevében. Szeretettel gratulálok Abony Város lakossága nevében minden díjazottnak!

Abonyban a Polgárőrség 1995 őszén alakult meg 15 lelkes önkéntes összefogásával. Felszereltségüket csupán a saját tulajdonú kerékpárjuk biztosította. Ennek ellenére a lelkes önkéntesek járták a város utcáit, figyelték a rendbontókat, fő céljuk a bűncselekmények elkövetésének megakadályozása volt.

Az idő múlásával bővült a felszereltségük, jelenleg 18 fővel végzik szabadidejükben polgárőri tevékenységüket. Ők azok, akik nagy szerepet vállalnak Abony közbiztonságának javítása érdekében.

Munkájuk végzése során jó kapcsolatot alakítottak ki a rendőrséggel, folyamatos a közös szolgálat. Személyes jelenlétük a bel- és külterületen növelte a lakosság biztonságérzetét. Az elmúlt években csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma.

Jelentős szerepet vállaltak a külterületek biztonságosabbá tételében. Több sikeres elfogás történt a szántóterületet dézsmálók, az erdőben garázdálkodó személyek vonatkozásában. 2015-ben az egyesület minisztériumi kitüntetésben részesült. Évek óta részt vesznek közös szolgálatban a rendőrséggel. Folyamatosan részt vesznek a városi kulturális és sport rendezvényeken, a lebonyolítás zavartalanságát biztosítva.

2016-ban kimagasló munkájuk elismeréseként „Abony Közbiztonságáért” kitüntetésben részesültek. 2020-ban országos polgárőr szövetség mozgalomban végzett tevékenysége elimeréseként a polgárőr szövetség elnöke polgárőr érdemkeresztet adományozott Juhász Pálnénak, aki 16. éve az abonyi egyesület vezetője, motorja. Vele együtt az egész tagság lelkes és kitartó munkájáért, értékes szolgálatáért az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma 2023-ban Abonyiak Abonyért díjban részesíti az abonyi Polgárőr Egyesületet.

Köszönjük munkájukat és gratulálunk!

206 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak