Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.08.22 K.

Hargita- Pest: Összetartozás, barátságok

Abony is bemutatkozik a rangos rendezvényen

Pető Zsolt polgármester írta közösségi oldalán:

"Augusztus 19-én értéktár Napot tartottak Pilisen. Ezen alkalomból az Abonyi Értéktár kincseit is bemutatták, sok más egyéb település értékei mellett. A rendezvénynek a Csernai Pál Művelődési Ház adott otthont, a kiállítás mellett konferenciát is tartottak a létesítményben. A rendezvény A Hargita megyén innen, Pest Vármegyén túl címet viseli. Volt módom és szerencsém kedves ismerősként üdvözölni számos neves előadót a programon. Így Szabó Istvánt, Pest Vármegye Közgyűlésének elnökét, Kisfaludi Arankát, Pest Vármegye Értéktár szakreferensét, Terék József tárogatóművészt, Pest Vármegye kulturális referensét, Czipperer Zsófiát a Nemzeti Művelődési Intézet Vármegyei igazgatóját. Sokan érkeztek a határon túlról is, így többek között Hadnagy Jolánnal, a farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület elnökével és Bartalis Izabellával, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont igazgatójával is személyesen találkozhattam.

A rendezvény Szabó István, Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke nyitotta meg.

Nagy öröm és felemelő érzés volt hallgatni az előadásokat, melyek mindegyike a magyarság megőrzésének eszméjéről, az összetartozásról szólt.

Köszönöm a meghívást, a szíves vendéglátást Pilis polgármester asszonyának Hajnal Csillának. A Csernai Pál Művelődési Ház előtt felállították a Szent Korona makettjét is, mely Elekes Gyula tűzzománc művész műve. A művész alkotásaiból kiállítás nyílik."

186 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak