Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.08.17 Cs.

Köszönjük a kézilabdázóknak

Pályázatot nyertek a közüzemi díjak finanszírozására

Az elmúlt időszakban többször hírt adtunk arról, hogy a rezsiváltság hatásai súlyosan érintették a Sportcsarnok működését. A földgáz ára tizenötszeresére, az áram ára tízszeresére emelkedett, ami éves szinten a korábbi mintegy 3,5 milliós rezsiköltséget 45 millió forintra emelte. Az energiaválság hatásainak mérséklése érdekében jelentős takarékossági intézkedésekre kényszerült a város, ugyanakkor bérleti díj emeléssel és a pályázati lehetőségek megragadásával is próbáltak pénzügyi fedezetet biztosítani.

A napokban érkezett örömhír, hogy a Varga István Városi Sportcsarnokban edző és játszó kézilabda csapatok közreműködésével benyújtott pályázatot a Magyar Kézilabda Szövetség 7.421.331 forint összegű támogatásban részesítette, ami a 2023. évi közüzemi díjaikra használható fel.

Pető Zsolt polgármester:

"Köszönöm a város sportegyesületeinek és sportolóinak, hogy a rezsiválság okozta nehézségeket megértették és segítették sportcsarnok mindennapi működését. Külön köszönetet szeretnék mondani a kézilabdázóinknak, az abonyi és a ceglédi kézilabda egyesületeknek, hogy segítették a pályázatunk sikerét. A városvezetés – a már nyertes TOP pályázatának köszönhetően - hamarosan dönt a Sportcsarnok energetikai felújításának közbeszerzéséről is, így hamarosan egy korszerűbb, energia- és költségtakarékosabb, fenntarthatóbb létesítményt használhatnak sportolóink."

270 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak