Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.08.14 H.

A Legszebb Konyhakertek pályázat eredményhirdetése

Az Abonyi Vágta szombati napján a nagy színpadon hirdették ki a eredményeket

Mindenkinek sok szeretettel gratulálunk és kívánunk további jó kertészkedést!

Íme az eredményhirdetésen elhangzott szöveg, a nyertesek neveivel:

Felkérem a díjak átadására a zsűri tagjait:

Bene Lászlót, a Somogyi Imre Kertbarát Kör elnökét

Kovács László önkormányzati képviselőt, a Városfejlesztési Bizottság elnökét

Mádi Zsoltot, abonyi mezőgazdászt, növényvédelmi szaktanácsadót

Pető Zsolt polgármestert

Neumann Fruzsina koordinátort

Ezen pályázat nem lett volna sikeres támogatóink nélkül. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Varga Attilának és családjának, a Barkács- és Kertész Centrum tulajdonosának, felkérem Attila édesanyját Varga Sándornét a díjak átadásában a segítségre.

Köszönettel tartozunk az AGROPONT kertészeti szaküzlet tulajdonosainak, Csernus Györgynek és Gábornak, megkérjük, segítsenek nekünk a díjak átadásában. Köszönjük az ABOKOM Nonprofit Kft. támogatását. Az ABOKOM díját majd Czagány Zsolt önkormányzati képviselő adja át. Kérjük, fáradjon fel a színpadra.

Az idei évben összesen 16 pályázat érkezett be, három éve vesz részt Abony az országosan meghirdetett Magyarország Legszebb Konyhakertjei programban. Még soha ennyi nevező nem jelentkezett. Nagy örömmel mutatták be a pályázók szépséges kertjeit, a terméseket, a zsűrizés folyamatát, Abony város közösségi oldalain.

Felkérem Kovács Lászlót, a Városfejlesztési Bizottság elnökét, a Legszebb Konyhakertek pályázat zsűrijének tagját, hogy értékelje az idei pályázatot.

Most pedig a díjak átadása következik.

A díjak átvételét követően kérünk mindenkit, hogy maradjanak a színpadon, mert közös csoportkép készül az átadó végén.

Intézmény kategória:

  1. helyezettje az Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde, díja, az oklevél mellett 30.000 Ft értékű ajándékutalvány a Barkács- és Kertész Centrum felajánlása.

Normál/hagyományos kategória:

Megosztott 3. helyezettek:

3. Skultéti László, akinek díja az oklevél mellett polgármesteri és az AGROPONT különdíja

3. Vámos Béláné, akiknek a díja az oklevél mellett 15.000 Ft értékű ajándékutalvány a Barkács- és Kertész Centrum felajánlása

3. Szabó Tamás, akiknek a díja az oklevél mellett 15.000 Ft értékű ajándékutalvány a Barkács- és Kertész Centrum felajánlása

3. Végvári József, akinek díja az oklevél mellett 10.000 Ft értékű ajándékutalvány AGROPONT kertészeti szaküzlet jóvoltából

Az idei évben megosztott 2. helyezést ért el Nagy Sándor AGROPONT kertészeti szaküzlettől és Földi Józsefné, akiknek a díja oklevél mellett 20.000 Ft értékű ajándékutalvány Barkács- és Kertész Centrum felajánlása.

1. helyezést szerzett Óré- Tóth Vivien és férje Tóth Tamás, a díj az oklevél mellett 30.000 Ft értékű ajándékutalvány, a Barkács- és Kertész Centrum felajánlása.

Különdíjat ért el szőlőlugasával Nagy Mihály, akinek díja az oklevél mellett 10.000 Ft értékű ajándékutalvány, a Barkács- és Kertész Centrum felajánlása.

Mini kategória:

  1. Mészáros Ferencné, akinek díja oklevél mellett polgármesteri és AGROPONT különdíj.
  2. Molnár Gábor, akinek díja oklevél mellett polgármesteri és AGROPONT különdíj.
  3. Urbán-Varga Judit és férje Urbán Zoltán, valamint kisfiuk Urbán Zoltán, a díj az oklevél mellett az ABOKOM Nonprofit Kft különdíja.

Zártkert zöldséges kategória:

Nyertese Cseriné Krajcsi Edit és férje Cseri Sándor, a díj az oklevél mellett 30.000 Ft értékű ajándékutalvány, az AGROPONT kertészeti szaküzlet jóvoltából.

255 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak