Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.04.13 Cs.

Felhívás Abony Város Egészségügyéért kitüntető cím adományozására

Felhívás

Abony Város Egészségügyéértkitüntetés adományozásával kapcsolatos javaslattételre

Felhívás

Abony Város Egészségügyéértkitüntetés adományozásával kapcsolatos javaslattételre

Az „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetés adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő- testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II.27.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: Rendelet) IV. fejezete szabályozza.

 

A Rendelet 13. §-a szerint: „Abony Város Képviselő-testülete „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetést adományozhat azon személy részére, aki a városban az egészségügyi ellátás területén kiemelkedő munkát végezett és ezzel hozzájárult az ellátás színvonalának emeléséhez.”

Az „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetésre javaslatot tehetnek:

  1. önkormányzati képviselők,
  2. a bizottságok nem önkormányzati képviselő tagjai,
  3. polgármester,
  4. alpolgármester,
  5. a képviselő-testület állandó bizottságai,
  6. a nemzetiségi önkormányzat képviselő-testületének tagjai,
  7. bármely abonyi választópolgár,
  8. abonyi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Abonyban végző civil-, vagy gazdálkodó szervezet,
  9. helyi intézmények vezetői,
  10. az egészségügy területén működő szakmai és érdekképviseleti szervezetek

A kitüntetésből évente legfeljebb három adományozható.

 

Kitüntetések posztumusz csak kivételesen adományozhatóak.

A Rendelet 14. § (3) bekezdése szerint a kitüntetésre való felterjesztés határideje minden év május 1. napja. A Rendelet értelmében a kitüntetés adományozásáról a Képviselő-testület június 01. napjáig dönt, a kitüntetés átadására pedig minden évben a Semmelweis Napon (július 01.) kerül sor.

A javaslatok kizárólag Abony város honlapjáról letölthető, vagy a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán átvehető nyomtatványon nyújthatóak be, és minden esetben indokolással kell ellátni azokat.

 

A javaslatokat 2023. május 1. napjáig a Polgármesternek címezve elektronikus úton az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levelezési címre vagy postai úton a 2740 Abony, Kossuth tér 1. címre kell megküldeni, illetve személyesen az Abonyi Polgármesteri Hivatal Titkárságán lehet átadni.

 

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy csak a határidőben beérkezett, hiánytalan adatokkal, indoklással és aláírással ellátott javaslatokat áll módunkban elfogadni!

További felvilágosítás kérhető a Polgármesteri Hivatal Titkárságán az 53/360-135/101 telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A kitüntetés adományozásának részletszabályait tartalmazó rendelet teljes szövege elérhető a www.abony.hu weboldalon az Önkormányzat/Képviselő-testület/Rendeletek/Egységes szerkezetbe foglalt rendeletek menüpontból.

Abony Város Önkormányzata

 

Nyomtatvány IDE kattintva

482 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak