Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.01.15 P.

Izraeli cég Abonyban

Abonyt választotta az izralei TGE Commerce Kft, a volt Techno-Cenzor épületébe költöznek.

Hosszú hónapok előkészítő munkája után bizonyossá vált, hogy Abonyban létesít üzemet a Tenengroup cégcsoporthoz tartozó TGE Commerce Kft. Az egyedi készítésű ékszerek gyártásával és értékesítésével foglalkozó izraeli központú cégcsoport a két hazai gyára után nálunk indítja első külföldi üzemét.

A TGE Commerce Kft két éve működik Budapesten, ahol jelenleg 17 fő alkalmazottja vevőszolgálati, kereskedelmi, marketinges, direkt értékesítési és informatikai feladatot lát el. A hatékony európai szállítás és a megnövekedett vevői igények kielégítése érdekében született döntés arról, hogy Magyarországon is gyártókapacitást létesítenek.

A cég abonyi letelepedésével kapcsolatban Pető Zsolt polgármester nyilatkozott.

„Idén szeptemberben kezdődött a kapcsolatfelvétel a Tenengroup menedzsment és a városvezetés között. A cég magyarországi képviselőjének Izsó Balázs, a Városfejlesztési Bizottság elnökhelyettese mutatta be Abonyt, majd az ő közvetítésével ismertettük városunk adottságait és az itt rejlő letelepedési előnyöket. A cégvezetés alapvetően olyan magyarországi telephelyet keresett, ahol a rendelkezésre álló munkaerő mellett a repülőtér autópályán, vagy autóúton könnyen megközelíthető és meglévő csarnoképület is rendelkezésre áll.

A menedzsment több lehetséges város értékelése után Abonyt választotta, ezen belül az egykori Techno-Cenzor telephelyét, ahol a gyártáshoz és raktározáshoz szükséges épület is biztosított. Az üzem indításhoz szükséges előkészületek jól haladnak, így várhatóan egy hónapon belül indulhat a gyártás. A betanulási időszakot követően ez év végéig 50-100 fő foglalkoztatását tervezik, melyet 2022. év végéig 250 főre kívánják növelni.

Az önkormányzat kiemelt célja a helyi gazdaság fejlesztése, ezért mindent megteszünk azért, hogy a városunk vonzó vállalkozói környezetet biztosítson a már itt dolgozó helyi vállalkozásoknak, valamint az otthont kereső, új betelepülők számára. Köszönet illeti a Városfejlesztési Bizottságot, azon belül Izsó Balázst, aki a kezdetektől sikeresen menedzselte a cég abonyi letelepedését és Kovács László elnök urat, aki a telephelyek bemutatásában nyújtott segítséget. A városvezetés folyamatos kapcsolatot tart a cégvezetéssel annak érdekében, hogy a Tenengroup cégcsoport sikeresen kezdhesse üzemi működését Magyarországon, továbbá Abonyban olyan otthonra találjon, ahol jövőbeni üzleti céljai teljesülhetnek.”- mondta Pető Zsolt polgármester

Abony Sajtó

1690 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak