Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.12.02 P.

Átszervezik a sportcsarnok működését

A képviselő-testület két körben tárgyalta a sportcsarnok jövőjével kapcsolatos napirendet.

 A létesítmény rendkívül fontos szerepet tölt be a gimnázium és a két nagy iskola testnevelés óráinak, illetve a helyi sportegyesületek edzéseinek, versenyzési hátterének biztosításában.

Az intézmény az idei évben 25.739.388.-Ft előirányzattal tervezte kiadási előirányzatait, melyhez - a korábbi működés alatt példa nélküli – hasonló összegű bevételt tervezett a városvezetés. Sikeres tárgyalásnak köszönhetően mind a Ceglédi Tankerületi Központ, mind a kézilabda egyesületek vállalták olyan összegű bérleti díj fizetését, aminek köszönhetően a sportcsarnok működtetéséhez elegendő saját bevétellel tervezhette a 2022-es évet.

A rezsiválság azonban október 1-től felborította az eredeti elképzeléseket, a mintegy tizenötszeres gázáremelkedés rendkívüli költségemelkedést hozott, amit már nem tud bevétellel fedezni az intézmény. Az idei fűtési szezonban még nem indulhatott el a gázfűtés, így 11-15 fokos teremben folynak az órák és az edzések.

Az előzetes tervszámok szerint január 1-től a megemelkedett fűtéssel és a világítással mintegy 73 millió forintra emelkedik a sportcsarnok kiadása. A létesítmény mindennapos működésének biztosítása érdekében nehéz döntésekre kényszerült a városvezetés. A takarékos és alacsony energiafelhasználási kényszer mellett jövő év január 1-től nem marad önálló intézmény a sportcsarnok, így a munkavállalóinak egy része is más intézmények jelenlegi üres álláshelyeire kerül.

 A sportfeladatokkal és a létesítmény üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat továbbra is Nagy Tamás – korábbi intézményvezető látja el – sportreferensi munkakörben. A portai és takarítási feladatokat a közmunkaprogram keretében szervezi az önkormányzat.

Fontos cél, hogy a rendkívüli nehéz helyzet ellenére működőképes maradjon a Varga István Városi Sportcsarnok és ha nem is a megszokott körülményeket, de az alapfeltételeket biztosítsa a testnevelés órákhoz és az egyesületek működéséhez.

486 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak