Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.12.02 P.

Nem emelkednek a helyi adók 2023-ban Abonyban

Múlt heti ülésén fogadta el a képviselő-testület a város jövő évi költségvetési koncepcióját, melyhez kapcsolódóan döntött a szolgáltatási és bérleti díjak változtatásáról.

A napirend kapcsán elhangzott, hogy az energiaválság, a rezsiköltségek rendkívüli növekedése több száz milliós plusz kiadást is jelenthet Abonyban, amennyiben a városvezetés nem tesz hatékony lépéseket.

A helyi költségvetés stabilitásának megtartása érdekében drasztikus takarékossági intézkedéseket kell tenni, vissza kell fogni a beszerzési és beruházási kiadásokat, illetve növelni kell a város bevételeit. A költségvetési terv összeállításánál alapvető szempont az önkormányzati gazdálkodás egyensúlyának megtartása, az önkormányzat kötelező feladatainak ellátása, a helyi közszolgáltatások biztosítása.

E szempontok figyelembevétele mellett döntött a képviselő-testület a -a Salgóbányai Tábor térítési díjairól, - az Abony Városi Termálfürdő díjairól, - a Kultúra Háza ingyenes használatra jogosultjairól, - a Kultúra Háza helyiségeinek bérleti díjairól, - Könyvtári díjtételekről, - Múzeumi díjtételekről, - az önkormányzat tulajdonában álló, szántó és legelőterületek éves haszonbérleti díjairól, - a Városházában lévő díszterem bérleti díjairól, - Üzleti Park bérleti díjának felülvizsgálatáról. (a díjak a linkre kapcsolva tekinthetők meg) A díjak mértéke az inflációval, illetve az önköltség változásával arányosan módosult.

Minden nehézség ellenére alapelvként rögzítette a jövő évi koncepcióról szóló előterjesztés és a testületi döntés, hogy 2023-ban a helyi adók mértéke nem változik, új adónem bevezetésére nem kerül sor.

624 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak