Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.12.02 P.

Közlemény- Baba utalványokról

Baba-utalvány támogatásra jogosult a gyermek törvényes képviselője:


a) akinek gyermeke e rendelet hatálybalépését követően született, legalább az egyik szülő és a gyermek bejelentett lakóhelye azonos és Abonyban van, valamint a gyermek születésekor és a kérelem benyújtásakor is életvitelszerűen Abony közigazgatási területén él/nek (lakóhely).

A baba-utalvány támogatás iránti kérelemhez mellékelni kell:


a) a születési anyakönyvi kivonat másolatát, vagy

b) az örökbefogadást engedélyező gyámhivatal által az örökbefogadás tényéről kiállított hatósági bizonyítványt, és a kérelmező nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a gyermeket saját háztartásában neveli.

c) a lakcímet igazoló okirat másolatát.

Az adott időszakban született gyermekek nevét, illetve a kitöltött kérelmet a védőnők adják át a Polgármesteri Hivatal számára.  Ez alapján a hivatal felveszi a kapcsolatot a szülőkkel és egyeztetnek az adatokat és a szükséges mellékleteket érintően. Amennyiben a kérelem rendben van és tartalmaz minden szükséges mellékletet akkor kerül sor az ünnepélyes átadóra.

Elmondhatjuk, hogy az utalvány mindenkinek jár, azonban a feltételeket teljesíteni kell.

Általában egy negyedévben született gyermekek kerülnek egy alkalommal köszöntésre, előfordulhat azonban olyan eset, hogy valaki az adott időszakban kimaradt a névsorból. ( Pl. a védőnő nem tudta elérni időben, vagy az érintett nem csatolta be szükséges mellékleteket), sőt olyan is van, hogy a meghívás ellenére sem jön el valaki.

A lényeg azonban az, hogy senki nem marad ki, a soron következő alkalommal az esetleg kimaradt szülők és gyerekek is megkapják az utalványt.

Amennyiben valaki ennek ellenére úgy gondolja, hogy kimaradt, kérjük azt mindenképpen jelezze az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre és egyeztetés után tájékoztatást fog kapni.

833 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak