Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.01.14 Cs.

Fókuszban a közvilágítás

Január 13-án Pető Zsolt polgármester megbeszélést folytatott irodájában az E.ON képviselőivel.

A téma az abonyi közvilágítás volt. Ahogyan arról beszámoltunk, Pető Zsolt polgármester levelet írt az E.ON illetékesének a közvilágítás időtartama kapcsán, tekintettel arra, hogy több bejelentés is érkezett a lakosság részéről a tárgyban.

A bejelentők panasza elsősorban a délutánonkénti és a reggeli órákban történő közvilágítás be- és kikapcsolására irányul. Délutánonként túl későn kapcsol be a közvilágítás, amikor már igencsak sötét van, valamint a reggeli órákban túl korán hunynak ki a lámpák, amikor még nincs elég világos, amely balesetveszélyes és növeli a balesetek kockázatát a közlekedésben. Abony Városban hosszú ideje alkonykapcsoló vezérli a közvilágítást.

Az E.ON az eltelt időszakban elvégezte a műszaki felülvizsgálatot. Abony Városától kisebb beruházást igényel a megvalósítás. Összesen mintegy nettó 3,5 millió forintól alakítható ki az a rendszer, mely alkalmas arra, hogy Abonyban a közvilágítás a megfelelő, legoptimálisabb időpontokban kapcsolódjon fel- illetve le. A tervek szerint a város megvalósítja a beruházást a lakossági igényeknek megfelelően.

Képek: Járdány Vanda

Abony Sajtó

760 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak