Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.10.03 H.

Csodálatos hétvégénk volt a Nemzeti Vágtán

Pető Zsolt polgármester írja közösségi oldalán:

Abony Városa is részt vett ebben az évben a Nemzeti Vágtán Budapesten a Hősök terén, október első hétvégéjén. Zboray Viktória Abony Város lovasa megnyerte az Abonyi Elővágtát, így jogot szerzett az indulásra. Lova, Vicces sajnos gyengélkedett, de így is szép szereplés az, hogy a középdöntőig menetelt Viki, akinek edzője Petrik Tamás.

Szívet- lelket melengető érzés volt látni, ahogyan a Hősök terén lobog az Abony zászló. Köszönöm, hogy Zboray Vikinek köszönhetően ennek ismét részesei lehettünk!

Kocsitoló csapatunk a szombati előfutamot megnyerte, majd a döntőben a fantasztikus lányok és fiúk a harmadik helyen végeztek. Köszönöm Nektek azt a küzdőszellemet és Abony városáért tenni akarást, amit ezen a hétvégén és az abonyi előfutam győzteseként is produkáltatok! Büszke vagyok Rátok! Csapat tagjai: Molnár Csenge, Bucsi Krisztina, Mádi Brigitta, Zelei Gábor, Baksa József, Czifra Zsolt.

Az abonyi Krupinczáné Mucsi Enikő Kocsér színeiben indult és az előfutamában a harmadik helyen végzett My Boy Fáraó nevű lovával. Neki is

gratulálunk

!

Versenyzőinken kívül készültünk a Vágta Korzóra is, ahol önálló dupla standdal voltunk kiállítók. Köszönettel tartozom azért, hogy a szervezők az előkelő helyen lévő 1-es számú standot adták nekünk, legközelebb a Hősök teréhez. Így sok száz látogatót tudunk fogadni október 1-jén és 2-án. A cél városunk és az Abonyi Vágta népszerűsítése volt. Úgy gondolom, hogy nagyon sikeres volt a mozgalmas standdal való szereplésünk!

Ezúton szeretném megköszönni a Mészáros Vendéglő nagylelkű felajánlását, melynek köszönhetően pogácsát és kemencében sült egyéb finomságokat kínálhattunk a látogatóknak. Csizmásné Barna Judit mestercukrásznak is hála és köszönet a felajánlott pogácsákért!

Az Abonyi Vágta standra ás a Nemzeti Vágta döntőjére is nagyon sok abonyi kilátogatott. Az önkéntes munkát végző diákok szombati napon szurkoltak Abony Város lovasának. Köszönöm Bozóki Viktória segítségét, köszönjük, hogy szombaton segített a vendégek fogadásában. A standdal kapcsolatos remek marketing munkát az Abonyi Városfejlesztő Kft végezte. Munkatársak: Lőrinczy Veronika, Csanádi Csaba, Király Borbála.

Az ABOKOM Nonprofit Kft munkatársai szállították és állították össze az installációt, ők csodálatos levendulás termékeket is árusítottak. Külön köszönöm a segítséget Czagány Zsoltnak, Molnár Gábornak és Szebeni Péternek!

A Down Alapítvány Abonyi Kézműves műhelye idén első alkalommal tartott velünk a rendezvényre, egyedi, ötletes csodaszép nemezelt termékeiket kínálták. A vágta forgatagból nem maradhatott ki Fekete Gábor mesekönyvíró sem, valamint Kárteszi Máté, aki az Abonyi homoktövis termékeket árusította a standon. Köszönöm Jandácsik Pálnak, a Kutúra Háza munkatársának, hogy boszorkányos szabadulós játékkel várta a vasárnap napon a közönséget. Így igazán színes lett az abonyi stand!

Nagy öröm számomra, hogy összefogással ismét sikerült városunk értékeinek megmutatása, melyet képekkel, prospektusokkal, kiadványokkal is megtettünk. Ismét találkozhattunk Farkaslaka testvértelepülésünk lakóival, ők a döntőben az előkelő harmadik helyen végeztek. Ezúton is szeretnék nekik gratulálni, és mindazoknak is természetesen, akik bármilyen szerepet is vállaltak az elmúlt két napban, illetve az Abonyi Vágta megvalósításában!

Bízom benne, hogy jövőre ismét találkozunk az Abonyi Vágtán és persze a Nemzeti Vágta döntőjében is!

511 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak