Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.09.30 P.

Takarékossági programmal készül Abony is

A csütörtöki testületi ülésen polgármesteri tájékoztató hangzott el az önkormányzati intézmények áram -és gáz kiadásainak, valamint a közvilágítási költségek várható rendkívüli mértékű emelkedéséről.

A 20 m 3/hónap feletti önkormányzati fenntartású fogyasztók az Abonyi Lajos Művelődési Ház, a Varga István Városi Sportcsarnok és a Szivárvány Óvoda gázszolgáltatási szerződése szeptember 30-án lejár és az új beszerzési szerződés szerint több mint tizenötször magasabb árat kell fizetnie a városnak.

A többi városi fenntartású épület esetében december 31-ig végső menedékes státuszban a piaci árnál olcsóbb, de a rezsi csökkentett árnál jóval magasabb árat kell fizetni. Az áram tekintetében december 31-ig kedvező szerződése van a városnak, de január 1-től itt is rendkívüli emelkedés várható.

Pető Zsolt polgármester: „Az intézményvezetők és műszaki szakértő bevonásával takarékossági programot készítünk. A takarékos üzemeltetés mellett törekszünk a feladataink maradéktalan ellátására. Az előzőeken túl fontos, hogy felgyorsítsuk a megújuló, alternatív energia felhasználások alkalmazását. Ezen belül hamarosan megkezdődhet a sportcsarnok és a Köztársaság úti óvoda fűtés és  világítás korszerűsítése, gázkiváltása és napelemekkel való felszerelése. Cél az összes intézményi épület hosszútávú működési biztonsága és költségcsökkentése.”

654 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak