Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.09.23 P.

Kovács László fórumán jártunk

Folytatódnak az utcafórumok.

Szeptember 22-én délután Kovács László a Városfejlesztési Bizottság elnöke, önkormányzati képviselő Pető Zsolt polgármesterrel közösen tartott utcafórumot a Szemere Bertalan és a Hirn Márton utcák sarkán. Először Kovács László beszámolóját hallhatták a jelen lévő lakosok a körzetben folyó önkormányzati munkáról, elért eredményekről. Ezek közül is kiemelkedő jelentőségűek az útépítések, valamint az ivóvízhálózat kiépítése a Temető és Belsőerdő dűlőben. A vezetékes ivóvizet 41 háztartásba kötik be a napokban. A képviselő kiemelte, hogy a 2019-ben tett ígéreteik közül nagyon sok már megvalósult, illetve folyamatban van, ennek ellenére rengeteg még a teendő. Kovács László körzete mind belterületi- mind külterületi részeket felölel, és e mellett az úgynevezett Mérges városrész is hozzá tartozik. Így a képviselő munkája nagyon sokszínű.

Kovács László tájékoztatója után Pető Zsolt polgármester beszélt a folyamatban lévő és megvalósult projektekről. Szó esett a Mérges városrész városrehabilitációs pályázatáról, mely tárgyban heteken belül döntés születik. Amennyiben a pályázat pozitív elbírálásban részesül, út- és járdafelújítások lesznek a Mérgesen, valamint tanoda és lakások is épülhetnek.

Nem maradt ki a polgármesteri beszámolóból az sem, hogy a rezsi jelentősen emelkedik, megsokszorozódik, és ez elviselhetetlen terhet fog jelenteni az önkormányzatoknak, azok intézményei számára. Így hát takarékoskodni kényszerülnek ugyan, de nem terveznek intézménybezárásokat. Jó hír, hogy több épület- így a városi sportcsarnok is- pályázatos támogatást kapott energetikai korszerűsítésre. Ez azonban az összes épület és intézmény gondját sajnos nem fogja megoldani.

A városvezető kiemelte az Üzleti Parkot, ahol már minden ingatlan bérlőre vagy tulajdonosra talált, így új munkahelyek létesülhetnek. Az izraeli TGE cégcsoporthoz tartozó vállalkozás a volt Techno Cenzor telephelyén jelenleg 20-40 fővel üzemel. A Xylem pedig a volt Tesco épületében működik, dolgozói létszámukat az üzleti eredménynek megfelelően folyamatosan növelik, mintegy százan dolgoznak már itt.

Az utcafórum végén a lakosság kérdezett, elmondták kéréseiket, problémáikat. Ezek közül is az egészségügy helyzete, az orvoshiány volt számukra az egyik legaggasztóbb kérdés. Pető Zsolt polgármester elmondta, hogy sajnos ez országos probléma, így annak érdekében, hogy új gyermekorvos érkezzen Abonyba, ösztöndíj pályázatot fognak kiírni felsőoktatásban tanuló orvos diák számára, akit majd várnak az iskola befejezése után dolgozni Abonyba.

A jó hangulatú fórum végén a lakosok megköszönték a városvezetés eddig végzett munkáját és kötetlen beszélgetéssel zárult a rendezvény.

Az utcafórumok folytatódnak, Kovács László még egyet tart a napokban, még pedig 09.29.-én 17 óra 30 perctől a Bicskei és Bercsényi utcák kereszteződésében. Mindenkit sok szeretettel várnak! Hamarosan a többi körzetben is sor kerül utcafórumra, kérjük figyeljék ezzel kapcsolatos hirdetéseinket! Találkozzanak személyesen képviselőikkel, és a polgármesterrel!

Abony Sajtó

652 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak