Ugrás a tartalomhoz
2022.09.22 Cs.

Elkészült a Szivárvány óvoda felújítása

Szeptember 22-én megtörtént az elkészült beruházás átadás- átvétele.  

A Generál Kontakt Kft készre jelentette a munkálatokat. Nagy örömmel vették birtokba az ovisok az új vizesblokkokat, fedett teraszokat. A műszaki ellenőr, valamint a Településfejlesztési Osztály munkatársai átvették az elkészült munkát.

Előzmények:

A tavalyi évben 41 millió forint célzott támogatásról döntött Magyarország Kormánya, mely két abonyi óvodánk egyes felújítási munkáira fordítható.

A támogatásból mintegy 31 millió forint használható fel a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde belső rekonstrukciójára. A felújítási munkák között szerepel a lapostető egy részének szigetelése, 2 db terasz helyreállítása és biztonságossá tétele, álmennyezetek cseréje, óvodai csoportszobákhoz tartozó vizesblokk újjáépítése, radiátorok és lámpatestek cseréje, valamint sérült, kopott burkolatok újjáépítése.

A Szivárvány ovi mellett a Kormány támogatásából – az Arany János úti ovi fűtéskorszerűsítése után - még az idén felújításra kerül a Pingvines Óvoda „Garas” telephelyének fűtési rendszere is. Az óvodai felújítások sorában a következő a Gyöngyszemek Óvoda Köztársaság úti épületének korszerűsítése és bízunk benne, hogy sikeres lesz a pályázatunk, amivel az Arany J. úti és a Szelei úti óvodai épületek teljes felújítását kívánjuk megvalósítani.

195 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak