Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.08.11 Cs.

Testvértelepüléseink képviselőit fogadtuk az Abonyi Vágtán

Az elmúlt két és fél évben Abony városvezetése mindent megtett annak érdekében, hogy kétoldalúan kedvező és eredményes kapcsolatokat alakítson ki testvérvárosokkal.

 Így kötöttünk megállapodást a lengyelországi Skrzyszów településsel és a felvidéki Nagyabonnyal. Az abonyiak rendkívül jó kapcsolatot ápolnak az Erdélyben található Farkaslaka településsel is, a testvérvárosi megállapodás megkötése folyamatban van. Ezen kapcsolatok célja az hogy a civil szervezetek és gazdasági szereplők közt aktívan fennálló, jól működő kapcsolatrendszert hozzunk létre.

Az Abonyi Vágtán mindhárom település delegációja részt vet., és a programok kavalkádján igazán jól érezték magukat vendégeink. Újabb barátságok szövődtek, és a települések közül két csapat- Nagyabony és Skrzyszów is részt vett a Tarka Borjú Főzőversenyen, ahol alkotásaik különdíjat nyertek el.  Farkaslaka képviselői nagy barátsággal üdvözölték a Nemzeti Vágta szakembereit, és a jelenlévő lovasokat, hiszen az erdélyi település szintén rendez elővágtát. Az ő lovasuk is bejutott a Nemzeti Vágta október eleji fináléjába, melyet a Budapesten a Hősök terén rendeznek meg. Jó érzés volt látni, hogy az abonyi lovasoknak hogyan szurkolnak a testvértelepülések képviselői.

Az erdélyi Kovászna megyében található Csernáton község küldöttsége is megtisztelte személyes jelenlétével az Abonyi Vágtát.

Az Abonyi Vágta hétvégéjén a küldöttségek tagjaival az önkormányzati képviselők voltak, mint házigazdák. A testvértelepülések fogadására Abony Város Önkormányzata pályázatos forrást nyert el.

Innen is köszönjük testvértelepüléseink képviselőinek, hogy velünk ”vágtáztak”, azaz részt vettek az Abonyi Vágta programjain, és kísérőrendezvényein.

Bízzunk benne, hogy hamarosan ismét találkozunk!

579 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak