Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.07.21 Cs.

Sikeres együttműködés az Élelmiszerbankkal

Ahogyan arról beszámoltunk, sikeresen pályázott az Élelmiszerbankhoz a Városunk Fejlődéséért Egyesület. Így idén május utolsó hetétől naponta nagy mennyiségű élelmiszert tudnak kiszállítani a rászoruló családoknak, egyedül élő idős embertársainknak.

Balog- Kökény Krisztinával, a Humán Szolgáltató Központ vezetőjével és Korbély Csabánéval, a Humánpolitikai Bizottság elnökével beszélgettünk az eddigi tapasztatatokról. Örömteli, hogy hetente mintegy 1,5 millió forint értékben tudnak elhozni élelmiszert a szolnoki Penny Market áruházból. Naponta mennek az áruért, az ABOKOM Nonprofit Kft kisbusza hozza haza az adományokat. Erre a célra rendszeresítettek hőszigetelt dobozokat, összesen kilenc áll rendelkezésre. A szállításban a Polgármesteri Hivatal dolgozói és a Humán Szolgáltató Központ munkatársai vesznek részt.

Korbély Csabáné: „Nagy öröm számunkra, hogy ilyen jól működik az adományok célba juttatása. Végtelenül hálás vagyok Kókai- Dudinszky Mónika alpolgármester asszonynak is, mint ötletgazdának, illetve a projekt további aktív segítőjének. Jó érzés tudni azt, hogy ilyen szervezett formában tudunk adományozni. A listát az iskolák, óvodák, intézmények, polgármesteri hivatal, idősügyi szervezetek, civil szervezetek, Humán Szolgáltató Központ javaslatai alapján állították össze. Örömteli, hogy a hűtőláncot is sikerül megoldani, és a felajánlásokat pedig örömmel fogadja a lakosság, melyekben igazi minőségi termékek, húsok, gyümölcsök, sajtok, tejtermékek, üdítőitalok, zöldségek, főznivalók, tartós élelmiszerek, pékáru vannak. Bízom benne, hogy továbbra is folyamatosan tudunk segíteni az élelmiszerekkel. Köszönöm mindenki segítségét, aki bármilyen formában részt vállal a feladatban.”

Balog- Kökény Krisztina: „Nagyon jók a tapasztalataink, naponta kollégáim átlagban 15 családnak tudnak adománycsomagot adni. Fontos kiemelni, hogy nem csak a több gyermekes, vagy gyermekes családok kapnak csomagot, hanem az egyedülálló, vagy nehéz élethelyzetben lévő embertársaink is, akik közt sok időskorú van. Az a tapasztalat, hogy nagy örömmel fogadják az abonyiak az adományokat. Komoly adminisztrációval is jár az adományok elosztása, de mi mindent bevállalunk a nemes cél érdekében. Egy család egy alkalommal maximum öt kilogramm élelmiszert kaphat. Már több száz helyre juttatunk el adományokat. Örülök én is annak, hogy jól működik a rendszer és segíthetünk!”

Pető Zsolt polgármester:  „Ahogyan korábban is kihangsúlyoztam, ilyen nagyszabású akció még nem volt a településen. Nagyon szépen köszönöm a munkát Kókai- Dudinszky Mónika alpolgármester asszonynak és Korbély Csabánénak, a Humánpolitikai Bizottság elnökének, Balog- Kökény Krisztinának, a Humán Szolgáltató Központ vezetőjének és munkatársainak, és mindenkinek aki segít az akció sikerességében.”

Abony Sajtó

 

533 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak