Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.05.05 Cs.

Pályaorientációs kavalkád a Somogyi iskolában

A mai napon, május 5-én a Szolnoki Szakképzési Centrum szervezett a Somogyi Imre Általános Iskolában Pályaorientációs kavalkádot.

Itt sok érdekes szakma rejtelmeivel volt lehetősége a tanulóknak megismerkedni. Az oktatási intézmény már évek óta ápol hagyományosan remek kapcsolatot a Szolnoki Szakképzési Centrummal. Ennek köszönhetően jöhetett létre ez a mai rendezvény is, amikor az iskola tornaterme és tantermei benépesültek a szakmákat bemutató installációkkal, és szakemberekkel. A rendezvényen részt vett a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja, Hicsó György és Pető Zsolt polgármester is.

Hicsó György kiemelte, hogy mindig nagy örömmel jönnek Abonyba, hiszen számukra igen fontos ez a kisváros, ahonnan nagyon sok diák jár a Szolnoki Szakképzési Centrum iskoláiba. A kancellár kiemelte, hogy a Somogyi iskolában szervezett Pályaorientációs kavalkád országos hírnek örvend, nagyon sok helyre hívnák őket hasonló rendezvények megtartására, de ők Abonyt kiemelten kezelik.

Kazinczyné Juhász Ildikó, a Somogyi Imre Általános Iskola igazgatója:

„Évek óta nagyon jó kapcsolatot ápolunk a Szolnoki Szakképzési Centrummal. Mióta az Oktatási Hivatal kötelezővé tette, hogy egy napot pályaorientációs nappal kell az iskolákban tölteni, akkor mi kapcsolatba léptünk velük. Amikor csak tehetik, eljönnek és egy úgynevezett pályaorientációs  kavalkád van nálunk. Itt bemutatkozik a 11 intézmény, 20 ágazat, 18 szakma. Zömében mindegyik képviselteti itt magát. Az egész fő szervezője a vezető választási szaktanácsadó, Kondor Elek. Hicsó György kancellár úr is részt vett az eseményen. Elmondhatom, hogy nagyon profi módon szervezik meg ezt a nagyszabású eseményt. Már tegnap megérkeztek, több teherautóval, bepakoltak, leszőnyegezték a tornatermünket. A termekbe feltelepítették a filmeket. 74 nyolcadikos végzős diákunk van, és ebből 30 felett van azon diákok száma, akik a Szolnoki Szakképzési Centrum valamelyik oktatási intézményét választották továbbtanulás céljából. A mai nap is nagyon jól sikerült, melyet ezzennel is szeretnénk megköszönni az iskola diákjai és munkatársai nevében.”

Képeinkkel beszámolunk a mai rendezvényről.

Abony Sajtó

1015 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak