Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.04.12 K.

Abonyi Vágta: 2022.08.06.

Abonyi Vágta- a Budapesti Nemzeti Vágta Abonyi Előfutama, 2022. augusztus 6. 🐎🐎🐎🐎🐎

Abony Város Önkormányzata képviselő- testületének döntése értelmében ez év augusztus 6-án megrendezzük az Abonyi Vágtát, a Budapesti Nemzeti Vágta Abonyi Előfutamát Abonyban. A rendezvény helyszíne az abonyiak által nagyon kedvelt szabadidős terület, a Parkerdő és környéke lesz. A témában április 12-én délelőtt került sor sajtóreggelire az abonyi Városháza Dísztermében. Itt ünnepélyes keretek közt írták alá az együttműködésben résztvevő szervezetek azt a szerződést, mely szerint idén és jövőre Abonyi Vágtát rendeznek. A sajtótájékoztatón részt vett Ladányi- Kovács Zoltán a Lovas – Show Kft. ügyvezető igazgatója, Winkler Zsolt Nemzeti Vágta elővágta szervező, Pető Zsolt Abony város polgármestere, Zboray Viktória Abony város lovasa, aki a Nemzeti Vágta 2021-es döntőjében 5. helyet ért el, Petrik Tamás az Abony színeiben induló lovas edzője.

Abony városának két éve van lovasa a Nemzeti Vágtán. Mind Zbroray Viktória, mind lova, Marokkó és természetesen edzője, felkészítője, Petrik Tamás is nagyon népszerű lett az abonyi lakoság körében. Ugyanakkor elmondható, hogy Zboray Viktória országosan is elismertté vált, hiszen a tavalyi Nemzeti Vágta Budapesti döntőjében a Hősök terén a legjobbak közt futva szerezte meg Abony Városának a dicsőséget és ezzel ötödik lett az országban. Sikerét több országos híradás is fémjelzi.

Mi, Abonyiak végtelenül büszkék vagyunk rá, fantasztikus érzés volt látni versenyzőnk szereplését, és persze az Abony zászlót a Hősök terén. Úgy gondoljuk, hogy ez a szívet és lelket melengető sportrendezvény az, melyhez helyi szinten is egy emberként érdemes odaállnunk ezzel is támogatva Abony lovasát és nagy örömöt szerezni a lakosságnak, aki helyben élőben nézhetik majd az Abonyi Vágta futamait és persze kísérőrendezvényeit. A Parkerdő és környéke ideális színhelyéül szolgál majd ezen programoknak. Természetesen szekértoló versennyel is készülünk, ahol abonyiak is indulnak.

Mi, abonyiak valóban nyeregbe szállunk, úgy, ahogyan azt a rendezvény szlogenje is hirdeti. Büszkén üzenjük mindenkinek: Nyeregbe vidék! Nyeregbe Magyarország! Nyeregbe Abony!

1074 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak