Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.04.11 H.

Hamarosan adományokkal érkezünk Lengyelországba

Pető Zsolt polgármester írja közösségi oldalán: Ahogyan az közismert, az Ukrajnával határos országokban sok ezer háború elől menekülő állampolgár keres menedéket.

 Magyarország esetében már csaknem 600 ezren érkeztek, Lengyelországban pedig ennek a sokszorosa a menekültek száma. Így van ez testvértelepülésünk Skrzyszów esetében is.  Az ottani Barátaink tájékoztattak bennünket arról, hogy mintegy kettőszáz menekültet fogadtak be, akik nők és gyermekek. Őket önkormányzati épületekben szállásolták el, mindenben segítik őket. Ez azonban hatalmas áldozatokkal is jár, mind anyagi, mind pedig mentális téren. Ezért kértem meg az önkormányzat tagjait, a Polgármesteri Hivatal és intézmények munkatársait, hogy adományaikkal segítsenek, hogy mi is segítséget nyújthassunk lengyel barátainknak az Ukrajnából érkező menekültek ellátásában.

Nagyon sok adomány érkezett. A szállítmányban az van, amire a legnagyobb szükség mutatkozott lengyel Barátaink részéről. Így tisztítószereket, tartós élelmiszert, pelenkát, ruhaneműt viszünk.

A Képviselő- testület minden tagja önzetlen felajánlást tett, és intézményeink, a hivatali munkatársak is a nemes ügy mellé álltak. Ezúton szeretnék nekik köszönetet mondani. Végtelenül hálás vagyok az újbóli összefogásért. Holnap nagy útra indulunk, Skrzyszówba, hogy segítsünk testvértelepülésünknek.

Az adományok célba juttatásáról beszámolunk a későbbiekben!

Néhány képpel beszámolunk az adományozási akcióról.

Köszönet mindenkinek!

1184 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak