Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.03.21 H.

DOWN Világnap

A Down-szindróma világnapját (World Down Syndrome Day) március 21-én tartják.

Az első világnapot 2006-ban rendezték. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet. Ezúton én is szeretnék csatlakozni a nap ünnepléséhez.

Abonyban is élnek Down szindrómás Embertársaink, ezen a napon személyesen látogattam meg őket rehabilitációs munkahelyükön. Két Abonyi születésű, gyermekkorát városunkban élő költő könyvét is magammal vittem a jeles alkalomból ajándékul. Elmondtam, hogy nagyon büszkék vagyunk mind Zalán- Lipák Tiborra, mind pedig Acsai Rolandra.

a0 640 480

Büszkék vagyunk az abonyi Down-os közösségre is, hiszen csodálatos alkotásokkal örvendeztetnek meg bennünket nap, mint nap. Szeretettel gratuláltam nekik munkájukhoz és kívántam további jó alkotást. Abony továbbra is minden tőle telhetőt meg fog tenni értük!

Ünnepeljük most az Abonyban élő minden Down szindrómás Embertársunkat közösen ezzel a pár fényképpel.

Ha vásárolnának Önök is a szép tárgyakból, akár Húsvétra, akár más alkalomra, vagy egyszerűen csak a lakásuk díszítésére, kérem, egyeztessenek Járdányné Dóka Máriával: 20 587 80 36.

1203 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak