Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.02.28 H.

Abony Város Önkormányzat humanitárius segítségnyújtása

Abony Város Önkormányzata szervezett formában nyújt humanitárius segítséget

Pető Zsolt polgármester írja közösségi oldalán:

Ahogyan arról értesült az Ország lakossága, Ukrajnát az elmúlt napokban menekültek ezrei hagyták el az orosz- ukrán háború miatt. Abony Város Önkormányzata szervezett formában kíván segítséget nyújtani a Magyarországra érkező menekülteknek. Ennek érdekében már több alkalommal folytattam megbeszélést a Humán Szolgáltató Központ vezetőjével, Balog- Kökény Krisztinával. A mai napon személyesen egyeztettünk a részletekről.

A humanitárius segítségnyújtást Abonyban a Humán Szolgáltató Központ koordinálja. A lakosság részéről érkező felajánlásokat a Humán Szolgáltató Központ veszi át és minden esetben a Magyar Vöröskereszthez juttatja el. A rászorulók számára, megfelelő helyre a Vöröskereszt juttatja el az Abonyban gyűjtött adományokat. Az adományozás mellett fel kell készülni a menekültek befogadására is. A Humán Szolgáltató Központ a mai napon összeállítja azon épületek listáját, melyek alkalmasak lehetnek a befogadásra.

Köszönöm azoknak a civileknek a munkáját, akik az elmúlt napokban az adománygyűjtésben és a rászorulókhoz történő szállításban aktívan részt vállaltak!

Az adományok leadhatók a Humán Szolgáltató Központ Szilágyi Erzsébet út 3. szám alatti egységében munkaidőben, hétfőtől csütörtökig 8.00-16.00 óráig és pénteken 8.00-12.00 óráig.

Figyeljék folyamatosan a humanitárius segítségnyújtással kapcsolatos önkormányzati híreket!

798 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak