Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.02.15 K.

Útépítési előkészületek

A Mátyás király út teljes felújításáról, valamint a Városkapu előtt a 40-es főút és a Szelei út csatlakozásánál kialakításra kerülő körforgalom megépítéséről tárgyalt a városvezetés a Pest Megyei Közútkezelő Zrt képviselőivel.

Pető Zsolt polgármester: 

A Mátyás király út felújítása elsősorban a teherforgalom városközpontból való kiterelése miatt fontos cél. A belterülettel határos mintegy két kilométeres útszakasz a Törtel, valamint Kőröstetétlen irányába haladó autósoktól mentesítheti a várost. Ezen túlmenően a Baross Gábor út felé biztosítja a tovább haladást, ami újabb két kilométeres úton elérhetővé teszi a Tószegi utat.

A közutak összekapcsolása mellett a Mátyás király út fontos szerepet tölt be a város gazdasági területeinek elérhetőségében is.

A városközpontban megépítésre kerülő körforgalom egyrészt a nagy forgalmú közutak csatlakozásában segítheti a gépjárművek, valamint a kerékpáros és gyalogos forgalom számára a biztonságos közlekedést.

Mindkét beruházás esetében megkezdődött a terület geodéziai felmérése, valamint a tervezési munka. A jelenlegi fázisban a városfejlesztési elképzelések kapcsolódását egyeztették a szakemberek.

Várhatóan ez év második felére elkészülnek a tervek és jövőre – állami beruházás keretében - megkezdődhet a Mátyás király út felújítása valamint a körforgalom építése. A Mátyás király út megépítése és ezzel a várost elkerülő úthálózat bővítése a városközpont tehermentesítése és a gazdasági területeink fejlesztése miatt is kiemelt fontosságú. A körforgalom megépítése a közlekedésbiztonság és a Főtér piac irányába való kiterjesztése szempontjából fontos cél. Bízunk benne, hogy a beruházások előkészítése jó ütemben halad és jövőre megkezdődhetnek az építkezések.

1255 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak