Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.02.03 Cs.

Kerékpárútnak használják a járdát

A januári képviselő- testületi ülésen napirend előtt felszólalt Kókai- Dudinszky Mónika alpolgármester asszony is, aki kérte, hogy Abonyban telepítsenek több helyre is öntözőrendszert,

 mert a nyári extrém meleg és csapadékmentes időjárásban a telepített növények érdekében erre nagy szükség lenne. Az alpolgármester asszony egy közlekedéssel kapcsolatos problémát is megnevezett és megoldást sürgetett.

„Egy ideje tapasztalom a Szilágyi Erzsébet utcai üzletház előtt és környékén, hogy kerékpárútnak használják a járdát. Rendkívüli nagy sebességgel közlekednek rajta. Történt egy olyan eset, hogy a kutyám kiment az irodából és el is ütötték. Repült több métert, hál Istennek nem történt komolyabb baja, de ha egy kisgyerek lép ki, vagy egy idős ember,… Tudomásom szerint már halálos baleset is történt így. hogy elütöttek valakit, aki kilépett az ingatlanból Budapesten. Én, amikor tehetem, mindenkire rászólok, de nyilván nem állhatok ott egész nap az ajtóban. Nincs is jogom arra, hogy ott közlekedési felügyeletet gyakoroljak. Nem tudom, hogy milyen táblával és hogyan lehetne erről leszoktatni az embereket. Ez NEM kerékpárút! Rendkívül gyorsak, ha valaki itt kilép és nem figyel, akkor nagyon komoly baleset történhet.

 

tiloska

A másik téma: a virágosítással én is teljes mertékben egyetértek. Nagyon sokat jelent egy város életében, ha ez egy gyönyörű látképet mutat. Nagyon sok helyen figyelem azonban, hogy szinte mindenhol öntözőrendszer van. Abonyban elég kevés az öntözőrendszer. Esetleg a költségvetés készítésekor nem lehetne-e a locsolórendszer bővítését is betervezni? Mindig egy kicsivel többet építsünk be az öntöző rendszer tovább fejlesztésébe. Egy reggeli locsolással, ha ilyen kánikula van, mint amilyen tavaly is volt, semmit nem érünk el. Annyira elpárolog ilyen időszakban a nedvesség, hogy ki is ég minden. Ha egy csepegtető rendszerrel locsolnánk esetleg, jó lenne felmérni ennek az anyagi vonzatát, minden évben egy kicsivel többet tennénk hozzá.”- mondta Kókai- Dudinszky Mónika

Pető Zsolt polgármester viszonválaszában elmondta, hogy a járdán való kerékpározás tekintetében felhívja a rendőrség figyelmét a problémára, és ki is kéri majd a véleményüket. Ebben a kérdésben tehát felveszik a kapcsolatot a rendőrséggel és tájékoztatást is adnak, kihasználva a város médiafelületeit. A polgármester teljes mértékben egyet értett az öntözőrendszer bővítésének szükségességével. A kertészek szakvéleménye is az, hogy addig ne is kezdjenek el virágosítani, amíg nincsen automata öntözőrendszer, mert kézi locsolással  nem maradnak meg a virágok.

Abony Sajtó

911 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak