Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.02.02 Sze.

Új buszmegállót kaphatnak a Sashalom dűlőben élők

Mészáros László a Pénzügyi Bizottság elnöke is szót kért napirend előtt a januári képviselő- testületi ülésen.

 Néhány megjegyzést tett a korábban elhangzott napirend előtti felszólalásokhoz, valamint újabb észrevételeket is tett.

„A vasútállomással kapcsolatban tény és való, hogy a síkosságmentesítés megtörtént. Ha a falevelet a szél a járdája fújja, akkor azt össze szokták seperni. Gyakorlatilag azonban a lehullott őszi falevél az ugyanúgy megtalálható az állomás területén. Most is mint ahogyan ősszel volt. Tehát előrelépés nem nagyon van. ……….

Egy megoldandó feladat az állomáson, én ezt régóta említettem, hogy akik Budapestről jönnek lefele, nekik volt egy kérésük az, hogy legyen felfestve a mozdonyvezetőnek segítség gyanánt, hogy ha 6- 7 vagy három kocsival közlekedik a vonat, akkor hol kell megállnia. Ne a Tószegi úti sorompótól ballagjanak vissza az utasok vissza az aluljáróig. Működik ez a rendszer a Balaton környékén, fel van festve és tudják a masiniszták, hogy hol kell megállni.

Sashalmiak kívánságát próbálom tolmácsolni. Egy kulturált buszvárót szeretnének már régóta. Főleg, hogy most már össze is dőlt a buszvárójuk egy baleset miatt, az időjárás viszontagságainak ki vannak téve. Ők gyakorlatilag úgy aposztrofálják a helyzetüket, hogy Abonyból még a galamb sem nagyon repül ki. Próbáltam vigasztalni őket azzal, hogy a külterületi utak építésében a bekötő út felújítása meg fog valósulni. …

A Nagytemető környékén kérték a lakók, hogy a Mikes út felé vezető gyalogátkelőhelyet világítsák meg. Tudom nagyon jól, hogy a közútkezelőhöz tartozik, de ha mással nem, akkor egy- két táblára felhelyezett fényvisszaverő matricával segítsük a jobb láthatóságot.

Problémaként hangzott el a Nyári Pál és a Homok út sarkán lévő közvilágítási lámpatest hibája. … Utána jártam a kérdésnek, ez egy E.ON felújítás volt. Az áramszolgáltató elmondta, hogy az átterhelés meg fog történni február első hetében. Február 9-től a közvilágítás a tervek szerint működni fog. ….”- mondta Mészáros László

Pető Zsolt polgármester viszontválaszában elmondta, hogy a MÁV-nak jelzik a problémát a vonatok megállási helyével kapcsolatban. A sashalmi új buszmegállóval egyetértett a polgármester, és elmondta, hogy ezt már régóta tervezték, és a régi megálló elbontását is. Az élet úgy hozta, hogy a bontás már megvalósult, de az új buszmegálló még nem épült meg, viszont mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ez minél előbb megvalósuljon.

Teljes felszólalás, részletek a videóban!

Abony Sajtó

979 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak