Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.02.02 Sze.

Elhanyagolt nádas, eltömődött belvízelvezető csatorna

A januári képviselő- testületi ülésen napirend előtt felszólalt Dr Egedy Zsolt alpolgármester és kérte, hogy tegyék rendbe a városban végre a nádas területet a labdarúgó pálya közelében.

 Ezen kívül  régi problémának nevezte a vasútállomás környékén található állapotokat és intézkedést sürgetett az elhanyagolt területen.

„Szeretném kérni, hogy a belvízelvezető rendszer karbantartása körében a labdarúgó pálya melletti belvízelvezető szakasznak a nádtól, szeméttől való megtisztítása történjen meg még ebben a tél végi időszakban. Annál is inkább, mert vidékről rengetegen jönnek, és amit látnak egy adott településen azt viszik tovább. Természetesen a vendégszereteten túl. Elmondják, hogy mit láttak. A pálya szép, azt gondolom, hogy folyamatosan karban van tartva. Azonban a mellette lévő közvetlen környezete az nem igazán imponál sem a szemnek, sem a praktikumnak, ami a belvízelvezetést illeti.

Ugyancsak ilyen régi probléma- azt lehet mondani, hogy már két évre visszanyúló- a sok próbálkozás ellenére a vasútállomás területén lévő lehullott falevelek, elszáradt gyomnövények vagy éppen virágzó gyomok, gallyazatlan fák. Ha nem sikerült a MÁV-nak ezt rendbe tennie- már pedig úgy tűnik, hogy nem sikerül- akkor tetszik, nem tetszik, valahogy az önkormányzatnak kell itt közbe lépni. Hiszen a vasútállomás is valamilyen szinten a város kapuja….

A Posta utcájában van egy vízelnyelő csatorna- ezt már tavaly is jeleztem az ABOKOM felé. Ki kellene tisztítani, takarítani. Ez nem történt meg. Messzebb, a közepénél és a vége felé a rácsoknak az elhelyezése az hellyel- közzel korrigálva lett. Történt műszaki beavatkozás.

Az utak kátyúzása, felújítása tekintetében a Ráday utcára vonatkozóan a tavalyi évben az kimaradt… Ez év márciusára, áprilisára kaptam írásban ígéretet az ABOKOM ügyvezető igazgatójáról, hogy a zsákutca rész az helyre lesz állítva és orvosolva lesz a több éve fennálló probléma.”- mondta el Dr Egyedy Zsolt alpolgármester

Pető Zsolt polgármester egyet értett a felszólaló problémafelvetéseivel. 

„Foci pálya melletti nádas terület megtisztítása: nagyon egyetértek vele. Nyilván ezt az ABOKOM feladatává tesszük.”- mondta a polgármester

Részletek, teljes napirend előtti felszólalás megtekinthető, hallható a videóban!

Abony Sajtó

956 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak