Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.01.10 H.

Sok örömteli feladat vár ránk ebben az esztendőben

Pető Zsolt polgármester az idei év legfontosabb feladatairól adott rövid tájékoztatást közösségi oldalán:

„A 2022-es évben Abony Város Önkormányzata számos fejlesztési programot valósít meg. Ezek közül kiemelkedő jelentőségű a Varga János Birkózócsarnok megépítése, mely a tervek szerint ez év szeptemberére készen lesz. Korábbi nyertes pályázatból az Üzleti Park területén megkezdődhet egy csarnoképítés, melynek a funkciója termény- és kisállatpiac lesz. Az elmúlt bő két évben számos út újult meg a városban, kiemelt cél a kezelésünkben lévő úthálózat további fejlesztése, ezért az ezzel kapcsolatos összes pályázati lehetőséget ismételten igyekszünk a legoptimálisabb módon kihasználni. A cél minden esetben a lehető legjobb minőségben készülő útfelület kialakítása.

Zártkertes településrészen egy nyertes pályázatból infrastrukturális fejlesztéseket valósítunk meg. Öt utat újítunk fel és beszerzésre kerül egy 6kW-os napelemes rendszer is.

A fentieken túl egyedi támogatási kérelem után született kormánydöntés több fontos abonyi projektről, melyek megvalósítása az idei esztendő kiemelt feladatai közé fog tartozni. Így megújulhat a Vasút úti járda, a Sívó kúria, a Kultúra Házában a színpadtechnika, a Nagykőrösi út 3. alatt található civil ház, és a Mikes tó mellett kerékpárpályát alakíthatunk ki. Szintén támogatást kaptunk a fenti kormánydöntésnek megfelelően a nagyon rossz állapotban lévő Knézich Károly utca burkolatának felújítására.

Év végén érkezett döntés arról, hogy felújíthatjuk az Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsődét, az Abonyi Pingvines Óvoda és Bölcsődét és Abonyi Gyöngyszemek Óvodát.

Fontos feladat a TOP Plusz programban történő eredményes pályázás, valamint a piac és a strandfürdő, valamint a gimnázium fejlesztési projektjeinek előkészítése.

Összességében elmondható, hogy a 2022-es évben sok feladat vár ránk a fejlesztések terén, és ezek mindegyike örömteli. Bízzunk benne, hogy idén is ugyanolyan eredményesek lehetünk a pályázatainkkal, mint az előző évben és lépésről-lépésre megvalósíthatjuk a Szeretlek Abony Programot.”

1178 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak