Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.12.01 Sze.

Pénzügyi tervek

A képviselő-testület a múlt heti ülésén tárgyalta a város jövő évi költségvetési tervszámait.

 Az ülésen elhangzott, hogy a koncepciókészítés már évek óta nem kötelező az önkormányzat számára, ugyanakkor fontos, hogy a jövő február 15-ig készülő költségvetés megalapozásához időben meg kell ismerni a várható bevételeket és kiadásokat.

A tervek szerint 2022 évben 2.477.377.877.-Ft-tal gazdálkodhat az önkormányzat. A működési bevételeknél a 371 M Ft- tal tervezett adóbevétel, ezen belül is az iparűzési adó hozhat jelentős növekedést.

Az 515 M Ft-tal tervezett beruházások esetében a már elnyert pályázatok miatt várható kiemelkedő előrelépés. A kiadási oldalon a működési kiadások jelentik a legnagyobb tételt. A mintegy 2.100 M Ft kiadási összegből az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatait, illetve az ehhez szükséges intézményi hátteret biztosítja a város.

A polgármesteri előterjesztésben és a könyvvizsgálói jelentésben is elhangzott: kiemelten figyelemmel kell lenni arra, hogy - az iparűzési adó 1%-os bevételkiesésének kompenzálásáról még nincs információ, - kockázatot jelent az infláció növekedése, ami a KSH tájékoztatása szerint októberben 6,5% volt. A 2021. évben jelentősen megnövekedett iparűzési adó bevétel megemelte Abony város adóerőképességét, aminek következtében csökkennek a működés kiegészítő állami támogatásai, - a működési kiadásokat és a működési bevételeket továbbra is egyensúlyban kell tartani. A könyvvizsgálói jelentés szerint a koncepció jó alapot ad a 2022. évi költségvetés tervezéséhez, melynek készítése során az azonosított kockázatokat kezelni szükséges. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta a koncepcióról szóló határozat elfogadását.

823 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak