Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.11.11 Cs.

Megkezdődött a strand fejlesztési koncepciójának előkészítése

November 9-én az ABMT Stúdió munkatársa Marsal Béla okleveles építészmérnök mutatta be az Abonyi Városi Strandfürdő fejlesztési koncepciójával kapcsolatban eddig elkészült munkaanyagot, látványterveket a Városháza Dísztermében.

A megbeszélésen polgármesterként vázoltam a fejlesztés azon legfontosabb sarokpontjait, mely egy későbbiekben kivitelezésre kerülő projekt elemeit képezhetik. A fejlesztés tartalmaz tanuszoda építési programot is, mellyel kapcsolatban év elején megkereséssel éltem az Emberi Erőforrások Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága felé. Kértem tegyék lehetővé, hogy Abony bekerüljön a Kormány Tanuszoda Építési Programjába. Nagyon bízom abban, hogy kérésünk meghallgatásra talál és városunkban is fedett uszodával várhatjuk majd a lakosságot, az úszni tanulókat és a sportolókat.

A fentiken túl a strand projekt előzetes terveiben szerepel többek közt a kabinsor teljes rekonstrukciója, új vendéglátóegység kialakítása, a Sivó kúria belső átalakítása, korszerű öltözők, vizesblokkok építése, árnyékolók kihelyezése, medencetestek felújítása, új medence építése. Mindezt olyan formában szeretnénk megvalósítani, hogy a jelenlegi Abonyi Városi Strand- és Termálfürdő megőrizhesse azt a családias hangulatot, miliőt, mely miatt olyan közkedvelt a lakosság körében.

Ennek érdekében már a tervezésnél nagy figyelmet fordítunk a zöldfelületek és különösen a fák védelmére, megőrzésére. A strand fejlesztési elképzelései, koncepciója egyelőre munkaanyag, melyet az egyes szakbizottságok és a képviselő- testület is tárgyalni fog. Minden építő jellegű javaslatot, ötletet szívesen fogadunk a témával kapcsolatban. Bízzunk abban, hogy a közeljövőben lesznek anyagi lehetőségeink, pályázati forrásaink az abonyi strand fejlesztésére és lépésről-lépésre megvalósulhatnak terveink.

1304 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak