Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.10.21 Cs.

Látópont díjat nyertünk!

Tegnap került sor a díj hivatalos átvételének ünnepségére, melyen Korbély Csabáné a Humánpolitikai Bizottság elnöke. Debreczeni- Bakos Melinda és Jandácsik Pál,az Abonyi Lajos Művelődési Ház munkatársai vett részt.

Szeretettel gratulálunk és kívánunk még sok hasonló sikert!

Ahogyan korábban megírtuk:

„Látópont” címet nyert az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely

Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely elnyerte a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület „Látópont” nevű szakmai címét, így tagja lett a Látópontok Hálózatának. A „Látópont” pályázat keretében olyan innovatív, pozitív tapasztalatú gyakorlatokkal kellett pályázni, amelyek más intézmények, szervezetek számára is adaptálhatóak, fenntarthatóak. Az abonyi intézmény „Szabadulós játékok közművelődési intézményekben” címmel adott be pályamunkát, amelyben a helyileg megvalósult játékok módszertanát mutatta be, nagy hangsúlyt fektetve a játszva tanulásra, vagyis az „edutainment”-re.

„A Látópont alkalmas megláttatni egy-egy helyi közösség értékeit, tevékenységének egyediségét, valamint bemutatni azokat a módszereket, amelyekkel egy-egy közművelődési alapszolgáltatást, tevékenységet, fejlesztést sikerre vittek. Az érdeklődők szempontjából valós, hiteles, átvehető mintákat mutat meg, amelyeket már kipróbáltak és működőképesnek bizonyultak. A módszerek a helyszíni találkozások során minden részletükben megismerhetőek, a megvalósító szervezet és a közösség tagjai közvetlenül mutatják be tapasztalataikat, jókat, rosszakat egyaránt, hiszen a kudarcok is tanulságosak lehetnek. A Látópont Cím elnyerése rangot jelent, amely tudatosítja a helyben végzett munka innovativitását, eredményeit, megerősítheti a jól dolgozó szakembereket, szervezeteket, építi kapcsolati hálójukat, ismertté teszi őket.”

932 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak