Ugrás a tartalomhoz
2021.10.08 P.

Történelmi pillanatok

Letették a Varga János Birkózócsarnok alapkövét Abonyban

Az abonyiak régi vágya válhat valóra, hiszen a város egyik sikersportága, a birkózás végre méltó körülmények között folytathatja nagyszerű utánpótlás nevelő és versenysporttal kapcsolatos tevékenységét. Nem csupán az Abonyi Birkózó Club számára történelmi jelentőségű az új csarnok megépítése, hanem a városvezetés is régóta elkötelezett a méltán népszerű sportág mellett, mely több, mint 60 éves hagyományokkal rendelkezik. Abony Város Önkormányzata az utóbbi években folyamatosan próbálta megteremteni az anyagi fedezetét annak, hogy a modern kor igényeinek mindenben megfelelő birkózó létesítménnyel gazdagodjon a település. Több sikeres pályázatot tudhatunk magunkénak, de a legutolsó és talán ezért a legfontosabb anyagi segítségről a döntés ezzel kapcsolatban ez év június 8-án született meg, amikor az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatta Abony Város Önkormányzatát, hogy Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár 51.070.985.-Ft összegű támogatást biztosít az abonyi birkózócsarnok megépítéséhez.

Pető Zsolt polgármester kiemelte, hogy a beruházást hosszú szakmai és pénzügyi előkészítés előzte meg. „Nagyon sokan dolgoztak a birkózóterem megépítéséért, mely nagyon fontos beruházás a város sportéletében. Arra kérem a kivitelezőt, a műszaki ellenőröket és a közreműködőket, hogy egymást segítve dolgozzanak a kivitelezés sikeres megvalósításáért!”

Az építést végző EU-Építő Kft ügyvezetőjének tájékoztatása szerint, amennyiben a tervezett ütemet időjárás vagy egyéb előre nem látható tényező nem hátráltatja, akkor várhatóan 2022 nyarán birtokba vehetik a sportolók az épületet. Az építkezés alapkőletételi ünnepséggel vette kezdetét 2021. október 8-án reggel 9.00. órakor. Az esemény díszvendége volt Varga János, a Nemzet Sportolója, Olimpiai-, Világ- és Európa Bajnok birkózó, Abony Város Díszpolgára, az Abonyi Birkózó Club tiszteletbeli elnöke.

Abony Város képviselő- testülete 2021. szeptember 30-án döntött arról, hogy Abony új sportlétesítménye, a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola udvarán megépülő birkózócsarnok Varga János nevét viseli majd.

Az alapkőletétel alkalmából ünnepi beszédet mondott Pető Zsolt polgármester, Földi László országgyűlési képviselő, Németh Szilárd államtitkár, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Sárfalvi Péter helyettes államtitkár, Lőrinczy László az Abonyi Birkózó Club elnöke és Fodor Gábor a Ceglédi Tankerületi Központ igazgatója.

Az alapkőletételt követően a Varga István városi Sportcsarnokban Országos Diákolimpiai Döntő vette kezdetét, melyen több, mint 200 sportoló vesz részt.

Abony Sajtó

333 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak