Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.10.07 Cs.

Fókuszban a grund felújítása

Abony Város képviselő testületi ülésén szeptember 30-án több napirend előtti felszólalásban is tolmácsolták városvezetőink a lakosság kéréseit.

Ilyen volt többek közt Krupincza János települési képviselő felszólalása is, aki a Tószegi úti óvoda mögött található rendkívül leromlott állapotú úgynevezett grundról fogalmazott meg észrevételt, és kérdéseket.

„A lakosság részéről többen jelezték körzetemben a Hermann Ottó utcában lévő úgynevezett grundnak a jelenlegi állapotát. Oly mértékben leromlott az állapota az idők során, hogy elég komoly felújításokra szorulna. Ezzel kapcsolatban van-e a városvezetésnek, az önkormányzatnak valamilyen elképzelése? Köszönöm!”- mondta Krupincza János képviselő.

Pető Zsolt polgármester válaszában elmondta, hogy a grund állapotát a tavasz folyamán felmérték Gáspár Csabával az ABOKOM Nonprofit Kft ügyvezetőjével.

„Ahogyan képviselő úr is elmondta, tényleg rossz állapotban van. A rácsok letöredeztek, az aszfalt feltöredezett. Hiányosak a régen telepített kapuk, valóban felújításra szorul a grund. Viszont át kell tekintenünk azt is, hogy a grund használatával kapcsolatban hogy tudunk olyan állapotot teremteni, amely a környéken élők nyugalmát sem zavarja. Azt is vizsgálnunk kell, hogy a környéken élőknek milyen tapasztalataik vannak a grund használatával kapcsolatban. A másik oldalról azt is fel kell mérnünk, hogy milyen játékokat kell ott megújítanunk, illetve milyen sportolási lehetőséget teremteni a fiatalok számára. Nagyon fontos még egy harmadik szempont is. Milyen biztonsági intézkedéseket kell tenni annak érdekében, hogy az a környezet ne rongálódjon meg, és a grundot mindenki annak megfelelően használja, amire az létrejött. Tehát több irányból szükséges ezt vizsgálni.

Ezt már részben meg is kezdtük az ABOKOM Kft bevonásával. Én azt tudom ígérni, hogy nem soká elkészül egy arra vonatkozóan, hogy a grund felújítása milyen formában valósulhat meg. Nyilván ezt a képviselő- testület elé tárjuk és a képviselő- testület erről majd dönthet. Azt nem tudom ígérni, hogy már ebben az évben ott felújítási munkálatok kezdődnek, de rövid időn belül- ha ez a terv elfogadásra kerül- és látjuk ennek a költségvonzatát is, akkor dönthetünk arról, hogy talán saját erőből vagy ha a költségek azt mutatják, akkor lehet, hogy pályázati forrásra kell várni. Lehet, hogy pályázati forrásból újítjuk fel a grund területét. Egy kis türelmet kérek mindenkitől, aki a grundot szeretné használni. Ugyanakkor arra szeretnék bíztatni minden sportolni vágyót, hogy használja ki a sortcsarnokban rejlő lehetőségeket és a műfüves pálya adottságait. Ott ellenőrzött, és azt gondolom, hogy komfortos körülmények között sportolhatnak az abonyiak.”- mondta el válaszában Pető Zsolt polgármester

Abony Sajtó

1433 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak