Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.10.05 K.

Fantasztikus érzés abonyinak lenni!

Viki és Marokkó az ország ötödik legjobb vágtázója

Ahogyan arról közösségi oldalunkon képekkel, videófelvételekkel is beszámoltunk, Zboray Viktória Marokkó nyergében képviselte Abony Városát Budapesten a Hősök terén a Nemzeti Vágtán. Az abonyi lovas, aki Petrik Tamás edző tanítványa csodálatosan szép eredményt ért el, hiszen az előfutamot, és a középfutamot is megnyerte, és így Abony Városa a döntőben szerepelt. A mindig mosolygós, rendkívül ügyes lovas, Viki belopta magát az abonyiak szívébe. Nem csak a helyszínen, hanem otthon is nyomon követték az abonyiak Viki és Marokkó szereplését, sok helyszíni tudósítással jelentkezett az eseményről az Abony.hu közösségi oldal. Felemelő érzés volt látni, ahogyan a döntőben Abony zászlaját viszi az ünnepi díszbe öltözött lovas. Az előfutamokat követően összesen hatvan lovas jutott be a budapesti rendezvényre, itt lettünk mi ötödikek. Az országos híradásokban is számtalanszor szerepeltünk, és ezen kívül Abony huszárhagyományairól is többször beszéltek a rendezvényen. Viki meglepetés volt a lovas társadalom számára, gyönyörű szereplésével örökre beírta magát a Nemzeti Vágták történelmébe, melyre rendkívül büszkék vagyunk, mi abonyiak! Köszönjük neki, lovának és természetesen edzőjének ezt a feledhetetlen élményt, és persze minden kedves abonyinak és nem abonyinak is, akik velünk szurkoltak Abony Város lovasának.

Abony ebben az évben először képviseltette magát egy dupla standdal is a Nemzeti Vágta Korzón. Elmondható, hogy az abonyi stand megint megtelt élettel, és a sok ezer látogató körében nagyon népszerű volt. Köszönhető ez mindazoknak, akik velünk voltak október 2-án és 3-án Budapesten. A stand háziasszonya Bozóki Viktória volt, akim kedves mosolyával, szépségével és azzal, hogy nagyon szereti Abonyt, ismét elvarázsolta a látogatókat. Mindkét napon a Mészáros Vendéglő kemencében sült pogácsáit és réteseit kóstoltattuk a hozzánk látogatók nagy örömére. A stand fele az Abokom Nonprofit Kft termékeié volt. Meseszép levendulás készítményekkel, díszekkel, terményekkel várták a vendégeket. Fekete Gábor mesekönyveit ajánlotta, Kárteszi Máté az abonyi homoktövist népszerűsítette. Kilátogatott hozzánk Acsai Roland költő, író, műfordító. Vendégünk volt parádés huszár ruhájában a méltán népszerű Domoszlai Sándor magánénekes. Jandácsik Pál, a Kultúra Háza munkatársa rendkívül színvonalas szabadulós játékkal örvendeztette meg a látogatókat. Bogya Zoltán a 2Torony TV tulajdonosa, szerkesztője is kilátogatott hozzánk forgatni, interjúzni. Zoli barátunk úgy gondolta, hogy kicsit „kiszalad” vasárnap, aztán egy egész napos „örömtévézés” lett a vége. Velünk volt a standon Pető Zsolt Abony Város polgármestere, és Csanádi Csaba az Abonyi Városfejlesztő Kft. ügyvezetője is, akik házigazdaként népszerűsítették településünket.  

Külön öröm, hogy sok abonyi is értesült arról, hogy kint leszünk a Vágta Korzón, és meglátogattak bennünket. Sorban érkeztek azok is, akik már nem Abonyban élnek, de továbbra is nyomon követik településünk eseményeit az önkormányzati médiafelületeken. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk ezeken a napokon, és azt kell mondanom, hogy valóban fantasztikus érzés abonyinak lenni. Éreztük az összefogás, a szeretet élményét ismét. Bízunk benne, hogy sok- sok ilyenben lesz majd részünk a későbbiekben is! Köszönjük mindazoknak, akik velünk tartottak az elmúlt hét végén!

Lőrinczy Veronika

sajtóreferens, főszerkesztő

846 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak