Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.10.01 P.

Fontos kérdésekben döntött a képviselő- testület

2021. szeptember 30-án ülésezett Abony város képviselő- testülete, ahol a jelen lévő képviselők közül többen is felszólaltak, a lakosság kéréseit tolmácsolva.

 Pető Zsolt polgármester beszámolt az előző ülés óta eltelt időszakról, kiemelve a sikeresen megvalósított rendezvényeket, valamint azt, hogy Abony Városa öt városmarketing gyémánt díjat kapott szeptember közepén a Magyar Marketing Szövetségtől. Összesen 21 napirendi pontot tárgyalt a városvezetés ezen a napon. A nyílt napirendi pontok határozatainak mindegyikét egyhangú igennel fogadta el a testület.

Beszámolót fogadtak el az abonyi egészségügyi ellátás helyzetéről. Szó volt az Ungár kúria esetleges hasznosítási lehetőségéről, mely napirendi pontnál a döntéshozatalt későbbi időpontra tették. Egy helyszíni bejárást követően születhet erről képviselő- testületi határozat.  Személyesen is bemutatkozott Abony Város főépítésze azoknak a képviselőknek, akikkel eddig nem volt módja és lehetősége személyesen találkoznia. Marsalné Kovács Judit több előterjesztés elkészítésében is közreműködött.

Szó volt az ülésen a víziközművek gördülő fejlesztési tervéről, a Daköv, Dabas és Környéke Vízügyi Kft-vel a bérleti díjak kompenzálására kötendő megállapodást is elfogadták. Kiírták az Abonyi Lajos Művelődési Ház Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely intézményvezetői munkakörére a pályázatot. Több jelenleg még önkormányzati, hasznosítás alatt nem álló ingatlan tekintetében jelentettek be abonyiak vételi szándékot, és ennek megfelelően döntések is születtek, melyek lehetővé teszik az ingatlanok eladását a későbbiek során. Testvérvárosi megállapodást köt Abony Nagyabony településsel.

Az egyes napirendi pontokban meghozott határozatokról, és a települési képviselők felszólalásait a későbbiek során részletesen is közzétesszük.

Abony Sajtó

 

Előterjesztések IDE kattintva

 

1054 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak