Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.09.06 H.

Emelt összegű felsőoktatási ösztöndíj

Jelentősen megemelt összeggel csatlakozik Abony a 2022-es Bursa Hungarica Ösztöndíj Pályázathoz.

Abony Város Önkormányzata szeptember 6-i rendkívüli képviselő- testületi ülésen döntött arról, hogy az idei évben jelentősen megemelt összeggel csatlakozunk a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázati rendszerhez. A korábbi évi 3 millió forint helyett 5 millió forintos keretösszeggel támogatja Abony városvezetése a felsőoktatásban tanuló abonyi diákokat 2022-ben.

a4 640 480

A testületi ülést megelőző Humánpolitikai Bizottság ülésén Korbély Csabáné bizottsági elnök elmondta, hogy az előző évekhez képest jelentősen növekedtek az oktatáshoz szükséges eszközök, felszerelések költségei, de az albérletek is jelentősen drágultak. Többek közt ez is indokolttá tette azt, hogy több összeggel járuljon hozzá Abony a diákok ösztöndíjához. A képviselő- testületi ülésen Pető Zsolt polgármester azt is elmondta, hogy a nagyobb összeg azt is lehetővé teszi, hogy az eddigieknél több abonyi diákot tudjanak támogatni ebben a formában.

a5 640 480

A Bursa Hungarica rendszerhez október 1-ig kell csatlakoznia a helyi önkormányzatoknak, így Abonynak is. A kiírás meghirdetése október 5-én várható. Az ösztöndíjrendszert a megyei önkormányzatok és a felsőoktatási intézmények is támogatják.

a3 640 480

A Bursa Hungarica Ösztöndíjban az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet 18. § (2) bekezdése alapján kizárólag azok a hallgatók részesülhetnek, akiket az  állandó lakóhelyük  szerinti települési önkormányzat az Ösztöndíjrendszer keretében támogatásban részesített, továbbá teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

a9 640 480

Az elfogadott határozat alapján:

„Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kifejezi azon szándékát,

hogy a Bursa   Hungarica   Felsőoktatási   Önkormányzati   Ösztöndíjrendszer  

2022.   évifordulójához csatlakozik 5.000.000.-Ft összeggel,

melyet a 2022. évi költségvetés terhére biztosít.”

A képviselő- testület egyhangú igennel fogadta el a határozati javaslatot.

Abony Sajtó

915 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak