Ugrás a tartalomhoz
2021.09.03 P.

Folyamatban a piac tervezése- Egyeztetések

Egy igazi közösségi tér kialakítása a cél, mely során figyelembe veszik a meglévő adottságok mellett a rendelkezésre álló pályázati kiírások szerinti előírásokat is.

Ahogyan arról beszámoltunk, az abonyi piacot több ütemben kívánja újraterveztetni és ennek megfelelően megépíteni, újjávarázsolni Abony Városvezetése. Ennek érdekében neves építésszel kötöttek szerződést. A mai napon egyeztettek a témában a Városházán a projektben résztvevő szakemberek. Dr. Kiss Gyula építész tervező professzor, Ybl díjas építész pár héten belül elkészíti a terveket, melyeket véleményezésre átadnak majd a döntéshozóknak: Abony Város szakbizottságainak és a képviselő- testület tagjainak. Első ütemben a piac környezete újulhat meg, amennyiben erre pályázatos forrást sikerül elnyernünk.

Korábban megírtuk:

A jelenlegi uniós ciklusban a tervek szerint lesz mód és lehetőség multifunkcionális kereskedelmi terek létrehozására pályázatos támogatással. Ez egybecseng az abonyi elképzelésekkel, mely szerint az abonyi piaccsarnok előtti, gyakorlatilag használaton kívüli területet a közösség számára hasznosítsák, a piaccsarnok új funkciókat kapjon, valamint esetlegesen az épület tetőterét is beépítsék, bevonva a közösségi élet körforgásába.

Korábban Kiss Gyula professzor, Ybl díjas építész- tervező tartott prezentációt az abonyi piac „újra gondolásáról” Abony Város képviselő- testületének ülésén. A látványtervekben egy igazi közösségi színtér elevenedett meg. Tekintettel arra, hogy a piac fejlesztését lehetővé tevő pályázati kiírások előkészítés alatt vannak már, szükség lesz a látványtervek konkrét kidolgozására, az engedélyes tervek megalkotására. Ennek érdekében Pető Zsolt polgármester aláírta az erre vonatkozó szerződést Kiss Gyula professzorral, Ybl díjas építész- tervezővel.

A megbízatás több ütemet tartalmaz, így: a piac előtti terület, a piaccsarnok, valamint a tetőtér tervezését is, melyet a szerződés szerint kilencven napon belül készít el a Kiss- Járomi Építésziroda Kft.

Kiss Gyula építész- tervező nevéhez több híres, díjat nyert épület megalkotása kötődik, így a Nagykőrösi Piaccsarnok is, mely 2019-ben az „Év háza” díjat kapta.

352 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak