Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.09.01 Sze.

Indul az év a Somogyiban

A Somogyi Imre Általános Iskolában szeptember 1-én reggel 8 órakor tartották az ünnepélyes évnyitót az alsó tagozatos diákok számára.

Összesen 77 első osztályos kisdiák kezdte meg az iskolát, az oktatási intézmény tanulóinak száma 607 fő. Az évnyitón beszédet mondott Pető Zsolt polgármester, aki sok szeretettel köszöntötte a jelen lévő diákokat, és a város ajándékát is elhozta az első osztályos kisgyermekek számára. Szeretlek Abony feliratú tornazsákkal kedveskedett a városvezető a gyerekeknek, aki Abony mindhárom általános iskolájába küldött ilyen ajándékot az iskolát most kezdő gyermekek részére. Kazinczyné Juhász Ildikó igazgatónő szeretettel köszöntötte a diákokat:

 q40 640 480

Tisztelt Vendégeink Kedves Gyerekek!

A 2021/2022-es tanévnyitó ünnepségünkön szeretettel köszöntök minden kedves megjelentet!

A vakációnak vége és ez a gyerekzsivaj, amely most betölti az iskola udvarát biztos jele annak, hogy kezdődhet az új tanév, készen álltok a tanulásra. A 617 somogyis diák közül először az alsó tagozatosokat, közülük is a legkisebbeket köszöntöm. Ők 77-en vannak, mint Illyés Gyula könyvében a Hetvenhét magyar népmesében a mesék száma. Hiszem, hogy ti is egy-egy kis csodás mese vagytok, akik az óvodából érkeztek, és itt ültök teli izgalommal, várakozással. A két kezeteket egyszerre ketten fogják majd. Egyik oldalon a tanító néni, másik oldalon a szüleitek. Kívánok nektek az egész tanévhez sok kitartást, szorgalmat, egészséget és megannyi örömteli pillanatot! A tanító nénik már sok-sok piros ponttal, dicsérettel a tarsolyukban várják, hogy elkezdődjön a közös munka.

Kedves másodikos harmadikos negyedikes gyerekek!

q11 640 480 

Remélem mindannyiótoknak jól telt a nyár, sok szép élménnyel gazdagodtatok. Örülök, hogy a szünidőben vigyáztatok magatokra, sokat nőttetek, erősödtetek és ügyesebbek lettetek. Tudom, hogy sokan voltak táborban a nyáron, és sokan úszni is magtanultak.

 Kedves Szülők!

 Minden tanév újabb és újabb feladatokat jelent, és nem csak a gyerekeknek, de a szülők számára is. Szükség lesz figyelmükre, türelmükre a példamutatásukra. Közös munkánk során a partneri együttműködést tartom a legfontosabbnak. Ez adhat a gyermekeinknek olyan hátteret, alapot, amely fejlődésüket biztosítja, tehetségüket felszínre hozza, személyiségüket harmonikussá teszi.

q46 640 480

Kedves Kollégák!

A tanévkezdéskor nem csak a diákok tesznek fogadalmat az eredményesebb szorgalmasabb tanulásra, hanem mi is: még jobb eredményeket, még sikeresebb programokat szeretnénk.

q13 640 480

Ez így van rendjén, hiszen ebben a tanévben is meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy iskolánkban, az értelmi, érzelmi és testi kultúra fejlesztésének egysége megvalósuljon. A kiemelkedő teljesítménynek ez az egység a biztosítéka.  Kívánok a tanév végéig kitartó erőt, elhivatottságot

Kívánok mindannyiunknak jó egészséget, eredményekben, sikerekben gazdag tanévet.

Ezennel a 2021-2022-es tanévet megnyitom!

1544 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak