Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.04.18 Cs.

Dudinszky Anna Mónika és Korbély Csabáné lakossági fóruma

Őszintén, jó hangulatban telt a fórum

A Szelei úti óvodában tartott lakossági fórumot Dudinszky Anna Mónika alpolgármester asszony, a 2-es számú választókerület önkormányzati képviselője és Korbély Csabáné a 3-as számú választókerület önkormányzati képviselője, a Humánpolitikai Bizottság elnöke. Mindketten a Szeretlek Abony- VFE tagjai. A rendezvényen részt vett Pető Zsolt polgármester is, aki sok aktuális témában adott tájékoztatást, kiemelve, hogy továbbra is számít a jelenlévő mindkét önkormányzati képviselő munkájára.

Először Dudinszky Anna Mónika beszélt a választókerületben történt fejlesztésekről, útépítésekről. Az alpolgármester asszony lelkes állatbarát, szívügye a környezetvédelem és a szép, rendezett kulturált települési környezet. Korbély Csabánéval közösen dolgoznak karitatív feladatok elvégzésén, ennek megfelelően rengeteg élelmiszert gyűjtenek, kapnak adományokat, melyeket a nehéz helyzetben lévő abonyiaknak adnak oda a Családsegítő Szolgálaton és más helyi szervezetek, intézmények közreműködésével. Korbély Csabáné képviselő asszony szintén a választókerület fejlesztéseit ismertette, elmondta, hogy tudja azt, hogy sok feladat vár még rájuk a jövőben. Az idei évben is várhatók önkormányzati önerős útfelújítások, padkarendezés kátyúzás.

Pető Zsolt polgármester őszintén beszélt arról, hogy arra tudnak pályázni, amire van pályázati kiírás. Sajnos az ivóvízhálózat korszerűsítésére nem tudtak pályázatot benyújtani eddig emiatt. Ugyanakkor jó hír, hogy a DAKÖV egy nagyobb összeget fog az idei évben fejlesztésekre, korszerűsítésekre fordítani, melyben az víztorony további felújítása, szivattyúk vásárlása mellett lesz ivóvízhálózat korszerűsítés is. Sajnos azonban a teljes csőcsere nem megoldható, tekintettel arra, hogy 97 kilométer hosszú a hálózat hossza, és ennek a felújítása 4-6 milliárd forintot tehet ki. A fórum végén lakossági kérdésekre válaszoltak a városvezetők. Így téma volt a Szelei út nagy tehergépjármű forgalma is, aminek akkor lehet csak vége, ha végre megépül az Újszilvási lehajtó.

Távlati tervek közt szerepel a Radák úti iskolában egy pihenőövezet kialakítása, ahol játszótér is helyet kaphat.

Köszönet a lakosság építő jellegű hozzászólásaiért!

Abony Sajtó

133 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak